EDO MAAJKA & FRENKIE @ Cvetličarna

ANGAŽIRANI RAP EDA MAAJKE

V četrtek, 3. 12. 2009 bo ob 21.00 v ljubljanski Cvetličarni² nastopil Edo Maajka, eden najboljših raperjev z območja nekdanje Jugoslavije. Njegove pesmi govorijo o socialni neenakosti, ljubezni, sovraštvu, vojni, nacionalizmu, hip hopu, grafitih in o mnogočem drugem, kar zanima človeka, ki živi na tem planetu s posebno lucidnostjo, direktnostjo in humorjem. Tokrat se torej obeta koncert, ki ga ljubitelji angažiranega in kakovostnega rapa in hip hopa nikakor ne smete zamuditi!

Edin Osmić, bolj znan pod imenom Edo Maajka, je rojen 22. 12. 1978. Njegov prvenec „Slušaj mater“ je izdal leta 2001 za založbo Menart, in takoj ga spoznajo na Hrvaškem, BiH, Srbiji in v Sloveniji. Z drugim albumom „No Sikiriki“ je potrdil status enega najboljših MC-jev na Balkanu. Nastopal je s spremljevalno skupino Lexaurini ali pa z DJ Soulom in DJ Olidobolli skoraj po vseh večjih mestih nekdanje Jugoslavije in v mnogih klubih ter festivalih po Evropi.

Po uspešnem drugem albumu „No sikiriki“, je leta 2004 izdal novi album z naslovom „Stig’o čumur“. Na albumu, na katerem govori predvsem o socialnih temah, so tudi odlične klubske pesmi in ljubezenska pesem z naslovom „Reko sam joj“. Na albumu je 19 pesmi, pesmi pa govorijo o povojni balkanski realnosti in drugem. Na njem so sodelovali številni svetovno znani rap glasbeniki kot so Koolade, Dash, Shot, Baby Dooks. Tako kot za pri prvi plošči, so ga tudi tokrat poslušalci in kritiki sprejeli z navdušenjem. V mesecu dni je dosegel srebrno naklado, kar je še posebej uspeh glede na dejstvo, da je bila plošča izdana v času, ko je močno opadla prodaja plošč. Za „No Sikiriki“ je leta 2005 prejel Porina v kategoriji najboljšega klubskega albuma in za spot za skladbo „Pržii“. Dobil je še Zlatno kooglo v kategoriji najboljšega pevca, in Zlatni dop leta. S spotom „Pržii“ je prišel tudi na mednarodni filmski festival „Crossing Europe“ v Linzu v Avstriji, kjer so ga prikazali ob boku najboljših svetovnih rap in hip hop spotov. Spot za zadnjo pesem na plošči je režiral slovenski režiser Jan Cvitkovič. Premierno so ga predvajali na MTV Adria, zaradi eksplicitnega teksta pa ga niso hoteli predvajati na HTV in drugod.

Leta 2008 je izdal svojo zadnjo ploščo z naslovom “Balkansko, a naše”. Edo se je na poglobljen način lotil socialnih tem, kot tudi politike in nostalgije. Pri plošči mu je pomagal tudi raper Koolade. Edo Maajka o novem albumu: "Ploščo sem najprej naslovil "Sjeti se", iziti pa bi morala že oktobra lani. Nato so se nekatere stvari v mojem življenju korenito spremenile, nastale pa so tudi številne nove pesmi…"

Edo o sodelovanju s producentom: "Vse beate na albumu je ustvaril Koolade. Vsak producent ustvari svoj zvok in do zdaj sem pri snovanju albumov vedno delal vsaj s štirimi producenti. Tokrat pa sva s Kooladeom po vzoru ‘old school rapa’ sama ustvarila celotno ploščo, torej en MC in en producent. Mislim, da sva bila pri tem zelo uspešna."

Edo Maajka je sodeloval s skupinami TBF, Hladno pivo, Pips Chips i Videoclips, Diyala, Frenkie, Letu Štuke, Skroz, Defence, Sinestet, Dado Topić, Diyala, Studio Morris, Davor Erceg, the Books of knjige, Bolesna Braća, Nered, Stoka, General Woo, Elemental, El Bahattee in mnogimi drugi. Delal je glasbo za film Srđana Vuletića „Ljeto u Zlatnoj Dolini“ in za te hip hop musical „Prosjačka Opera“ za gledališče v Tuzli.

Nanj so vplivali številni glasbeniki: Rambo Amadeus, TBF, Safet Isović, Miladin Šobić, Azra, Zabranjeno Pušenje, Disciplina Kičme, Atomsko Sklonište, Majke, Rupa u Zidu in drugi.

Predprodajna mesta:
Hiša vstopnic (City Park), bencinski servisi Petrola, Kompasove poslovalnice, poslovalnice Big Banga,

Modri študentski servisi, blagajna Hale Tivoli in blagajna Križank.

Internetna prodaja; www.eventim.si, www.koncerti.net, www.vstopnice.com.

Cena vstopnic v predprodaji: 18 EUR.

V četrtek, 3. 12. 2009 bo ob 21.00 v ljubljanski Cvetličarni? nastopil Edo Maajka, eden najboljših raperjev z območja nekdanje Jugoslavije. Njegove pesmi govorijo o socialni neenakosti, ljubezni, sovraštvu, vojni, nacionalizmu, hip hopu, grafitih in o mnogočem drugem, kar zanima človeka, ki živi na tem planetu s posebno lucidnostjo, direktnostjo in humorjem. Tokrat se torej obeta koncert, ki ga ljubitelji angažiranega in kakovostnega rapa in hip hopa nikakor ne smete zamuditi!


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply