Druga runda se je preselila na Thirteenth Beach

Drugo rundo Rip Curl Pro Bells Beach tekmovanja so organizatorji preselili na Thirteenth Beach, da bi izkoristili boljši swell ob približno metrskih valovih.

Chris Davidson, veteran surfanja, je dokazal, da je v izjemni formi, saj je premagal rojaka Jaya Thomsona z forehand akcijo in osvojil 16.13 od 20 možnih točk. “ Dobri valovi so se začeli delati ravno po našem heatu. Imela sva smolo, Jay Thompson je surfal res odlično. Jay bi verjetno zmagal v kakšnem drugem heatu, ampak takšna je ta turneja, včasih imaš dober heat, včasih ne. Počutim se super. Zdrav sem in se veselim nadaljevanja tekmovanja, “ je komentiral Chris Davidson.

Ker se po petem eventu ASP turneje število tekmovalcev zmanjša iz top 45 na 32, se napetost med surferji z vsakim eventom stopnjuje, saj se vsi trudijo, da bi na začetku sezone dosegli čim boljši rezultat in si zagotovili obstanek med elito surfanja.

“ Vesel sem, da sem danes napredoval, “ je komentiral Davidson. “ Zmanjšanje tekmovalcev je za vse nas ogromen pritisk. Leto sem začel z dobrim devetim mestom na Gold Coastu. Upam, da se bom na Bellsu uvrstil še kakšno mesto višje. “ Davidson se bo v tretji rundi nadaljevanja tekmovanja spopadel z Lukom Stedmanom.

Bobby Martinez
, trenutno tretji na ASP World lestivici, je premagal Adama Robertsona in se uvrstil v tretjo rundo. “ Vedel sem, da bo Robbo (Adam Robertson) težek nasprotnik, “ je komentiral Martinez. “Adam surfa odlično ne glede na to kje je, ampak doma je res odličen. Lansko leto je vsem pokazal kako nevaren zna biti, zato ga nisem podcenjeval. Valovi so majhni, upam, da se v nadaljevanju tekmovanja razmere izboljšajo. “ Martineza v nadaljevanju tekmovanja čaka boj z Drewom Courtneyjem.

Gabriel Medina, šestnajstletni “wildcard“ v Rip Curl Pro Bells Beachu, je poskrbel za največje presenečenje dneva, saj je premagal bivšega ASP World Tour prvaka C.J. Hobgooda. “Vesel sem, “ je komentiral Medina. “Imel sem veliko samozavesti, saj sem zmagal na Rip Curl International Grom Searchu, razmere so mi ustrezale. C.J.Hobgood je odličen surfer in to je res največja zmaga v moji karieri. “ Medina se bo v nadaljevanju tekmovanja v tretji rundi pomeril z vodečim dvakratnim ASP World Tour prvakom Mickom Fanningom.

Brett Simpson, novinec v ASP Touru je v drugi rundi z neverjetnim “full rotation Alley-oop“-om premagal 2009 ASP World Tour novinca leta Kekoa Bacalso in dosegel 7.83 od 10 možnih točk. “Dropnil sem in vse se je hitro odvrtelo,“ je komentiral Simpson. “Nisem mislil, da bom lahko izpeljal dva lepa obrata, zato sem poskusil z Alley-oop-om. Veliko fantov lahko ta trik odpelje z lahkoto. A vse je v pravem timingu in uspelo mi je. “

Rezultati druge runde RIP CURL PRO BELLS BEACH tekmovanja:

Heat 1: Bede Durbidge (AUS) 13.16 def. Stuart Kennedy (AUS) 12.06
Heat 2: Gabriel Medina (BRA) 10.43 def. C.J. Hobgood (USA) 9.84
Heat 3: Bobby Martinez (USA) 15.24 def. Adam Robertson (AUS) 14.07
Heat 4: Neco Padaratz (BRA) 12.03 def. Damien Hobgood (USA) 9.60
Heat 5: Dane Reynolds (USA) 9.06 def. Blake Thornton (AUS) 7.46
Heat 6: Jordy Smith (ZAF) 12.23 def. Marco Polo (BRA) 9.84
Heat 7: Taylor Knox (USA) 13.67 def. Travis Logie (ZAF) 13.60
Heat 8: Tanner Gudauskas (USA) 13.83 def. Kieren Perrow (AUS) 10.54
Heat 9: Matt Wilkinson (AUS) 10.10 def. Dean Morrison (AUS) 9.43
Heat 10: Kai Otton (AUS) 11.94 def. Nate Yeomans (USA) 5.60
Heat 11: Chris Davidson (AUS) 16.13 def. Jay Thompson (AUS) 16.10
Heat 12: Daniel Ross (AUS) 11.56 def. Adam Melling (AUS) 9.83
Heat 13: Brett Simpson (USA) 13.66 def. Kekoa Bacalso (HAW) 8.70
Heat 14: Drew Courtney (AUS) 12.84 def. Mick Campbell (AUS) 8.27
Heat 15: Jadson Andre (BRA) 9.50 def. Luke Munro (AUS) 2.43
Heat 16: Owen Wright (AUS) 9.84 def. Ben Dunn (AUS) 9.10
 
RIP CURL PRO BELLS BEACH ROUND 3 MATCH-UPS:
Heat 1: Adriano de Souza (BRA) vs. Brett Simpson (USA)
Heat 2: Fredrick Patacchia (HAW) vs. Patrick Gudauskas (USA)
Heat 3: Kai Otton (AUS) vs. Andy Irons (HAW)
Heat 4: Taj Burrow (AUS) vs. Matt Wilkinson (AUS)
Heat 5: Dane Reynolds (USA) vs. Roy Powers (HAW)
Heat 6: Jordy Smith (ZAF) vs. Owen Wright (AUS)
Heat 7: Daniel Ross (AUS) vs. Tiago Pires (PRT)
Heat 8: Mick Fanning (AUS) vs. Gabriel Medina (BRA)
Heat 9: Joel Parkinson (AUS) vs. Neco Padaratz (BRA)
Heat 10: Adrian Buchan (AUS) vs. Jeremy Flores (FRA)
Heat 11: Bobby Martinez (USA) vs. Drew Courtney (AUS)
Heat 12: Taylor Knox (USA) vs. Jadson Andre (BRA)
Heat 13: Bede Durbidge (AUS) vs. Tanner Gudauskas (USA)
Heat 14: Chris Davidson (AUS) vs. Luke Stedman (AUS)
Heat 15: Kelly Slater (USA) vs. Dusty Payne (HAW)
Heat 16: Tom Whitaker (AUS) vs. Michel Bourez (PYF)

 

 

 

Drugo rundo Rip Curl Pro Bells Beach tekmovanja so organizatorji preselili na Thirteenth Beach, da bi izkoristili boljši swell ob približno metrskih valovih. Chris Davidson, veteran surfanja, je dokazal, da je v izjemni formi, saj je premagal rojaka Jaya Thomsona z forehand akcijo in osvojil 16.13 od 20 možnih točk. “ Dobri valovi so se začeli delati ravno po našem heatu. Imela sva smolo, Jay Thompson je surfal res odlično. Jay bi verjetno zmagal v kakšnem drugem heatu, ampak takšna je ta turneja, včasih imaš dober heat, včasih ne.“ je komentiral Chris Davidson.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply