Downhill Vitranc powered by Itak @ Kranjska Gora

V BOJ ZA ZMAGO IN POKAL SLOVENIJE

Kranjska Gora bo čez vikend gostila zadnjo dirko za pokal Slovenije v spustu z gorskimi kolesi. Pod Vitrancem se bodo zbrali najhitrejši Slovenci in številni tekmovalci iz tujine. Sobotna dirka bo hkrati tudi generalka za Evropsko prvenstvo na istem prizorišču v letu 2009. Zvečer podelitev za najboljše gorske kolesarje.

V soboto se nam na pobočju Vitranca obeta pravi mednarodni spektakel, saj bodo hitri in drzni spustaši lovili še zadnje točke v seštevku pokala Slovenije v spustu. Številni tuji tekmovalci bodo ob Slovencih preizkusili progo, ki deloma poteka po kolesarskem parku, in se z njo spoznali pred Evropskim prvenstvom, ki bo na istem prizorišču potekalo poleti 2009. Proga za letošnjo dirko je že pripravljena in zaščitena, gledalci pa bodo najbolj veseli ciljnih skokov – na prvih testih v preteklih dneh so tekmovalci skakali že preko 17 metrov daleč! Proga pod Vitrancom je sicer dolga nekaj čez 1,6 km in ima 250 višinskim metrov razlike. Najboljši tekmovalci bodo v suhem vremenu za progo porabili približno 2 minuti in 40 sekund.

Pred zadnjo pokalno dirko je v seštevku pokala s 805 točkami v vodstvu Nejc Rutar (MBK Hidria), zmagovalec dirk v Avčah ter na Javorniku. Na drugem mestu je Jan Cestnik (MTB Trbovlje Cult), zmagovalec domače dirke v Trbovljah, sledijo Denis Paradiž, Janez Jamnik in Luka Novak (vsi Enduro Mulisha). Luka Novak je z zlomljeno ključnico že zaključil sezono, vsi ostali pa so še v igri za najvišja mesta, saj lahko tekmovalec ob maksimalnem izkupičku v soboto iztrži 300 točk.

Dirki v spustu bo sledil bogat spremljevalni program za tekmovalce vseh disciplin in rekreativne ljubitelje gorskega kolesarstva. Najprej se bodo dvojice pomerile v zabavni štafetni dirki v ciljnem prostoru, sledilo pa bo atraktivno tekmovanje v skokih. Za zaključek dneva in tudi tekmovalne sezone bo Odbor za gorsko kolesarstvo pri Kolesarski zvezi Slovenije podelil še priznanja za najbolj uspešne kolesarke in kolesarje v vseh disciplinah gorskega kolesarstva. Redko druženje vseh tekmovalnih disciplin bo izjemna priložnost za pohvale in kovanje načrtov za prihodnjo sezono.

Spust velja za kraljevsko disciplino, saj zahteva veliko tehničnega znanja, drznosti, fizične in psihične pripravljenosti ter na dan dirke še veliko sreče. Vsak tekmovalec je na progi sam in šele ura v cilju mu pokaže kako dobro je prevozil progo. Vabljeni torej na zadnjo dirko v spustu v letošnjem letu in si oglejte sposobnosti najhitrejših tekmovalcev na eni izmed najbolj privlačnih prog v Sloveniji.

Urnik prireditve Downhill Vitranc powered by Itak:

Petek, 26. september 2008
14:00 – 17:00 uradni trening spusta

Sobota, 27. september 2008
11:00 – 12:30 polfinale spusta
14:00 – 15:30 finale spusta
16:00 štafetno tekmovanje v krosu
17:00 tekmovanje v skokih
18:00 podelitev priznanj za najboljše gorske kolesarje in kolesarke

Kranjska Gora bo čez vikend gostila zadnjo dirko za pokal Slovenije v spustu z gorskimi kolesi. Pod Vitrancem se bodo zbrali najhitrejši Slovenci in številni tekmovalci iz tujine. Sobotna dirka bo hkrati tudi generalka za Evropsko prvenstvo na istem prizorišču v letu 2009. Zvečer podelitev za najboljše gorske kolesarje.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply