Downhill Avče

1. dirka za slovenski pokal v spustu 2010

Lanskoletna tekma je bila 6. maja. Vreme je bilo za spoznanje boljše, tla pa razmočena in temu primerno blatna. Najbolj je »zalilo« sobotni uradni trening. Medtem ko so gledalci iskali zavetje, so tekmovalci prav vriskali od zadovoljstva, saj jim je naliv sproti spiral blato s koles in so bili njihovi časi precej boljši kot bi bili sicer. Na nedeljski tekmi se je najbolje izšlo Alanu Begginu, ki je zmagal pred Luko Novakom in Nejcem Rutarjem.

In kakšna bo letošnja? Suha ali mokra? Bomo končno videli kolesarje, ki so postali že kar nekako naši, v čistih dresih na suhi progi? Upajmo na najboljše in držimo pesti!

OPIS PROGE:
Dolžina proge: 2150 m
Višinska razlika: 420 m
Predviden čas: 3:30–4:00
Proga je 90% na gozdnih poteh, 5% kolovoz in 5% travnik.

Štart je skoraj z vrha Kuka (570 m), nato se po grebenu spustimo proti prvemu skoku, ki mu sledi tehnični del (Kor Holyo), sledi vijuganje med drevesi, manjši drop, tehnične skalce in že smo na (prvem in drugem KOLENU) prehodu gozdne poti, sledi TOP SPEED (okoli 60 km/h), rondo in že poganjamo po kolovozu proti drugemu skoku (8m), sledi kompresija, R&R, drop in ŠUMBA skok, nato poganjamo do vikendov in se z veliko hitrostjo poženemo čez travnik (okoli 60km/h), sledi še ovinek in cilj (150m). V primeru razmočenega terena so predvideni obvozi tehničnih in nevarnih delov.

URNIK:

Prosti trening 8.30-10.00
Polfinale 11.00-12.30
Finale 14.00-15.30
Razglasitev zmagovalcev (v cilju) 10 min po zaključku tekmovanja

Bliža se nam prva tekma za slovenski pokal Downhill Avče 2010, ki bo letos potekala 24. – 25. 4. Kot ste opazili letos nimajo omejitve št. tekmovalcev, ki lahko nastopijo na tekmi. Trudijo se po najboljših močeh organizirat kar največ prevoznih sredstev za prevoz tekmovalcev na start. Tisti, ki nameravate pred tekmo trenirat na progi, pa opozorilo. Proga se ureja in obnavlja zato je popolnoma zaprta za trening!


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply