Dowka u Bc – Štartna mesta za dirko razdeljena

Na dirki "Dowka u Bc" danes merili čas v srednjem delu proge. Najhitrejši Primož Ravnik pred Nejcem Rutarjem in Argentincem Fabianom Alejandrom Bonannom. Štartni strel jutri ob enajstih.

Bovec – V idealnih vremenskih razmerah so udeleženci prve dirke Dowka u Bc opravili merjenje časa za štartne položaje v osrednjem delu trase, na 4,5 km dolgi progi MTB parka Kanin s 600 m višinske razlike.

Z najboljšim časom, sekundo in pol manj kot osem minut, je presenetil 19-letni Radovljičan Primož Ravnik (KD Sportpoint), nekdanji tekmovalec v krosu. Primož je enkrat padel, a sicer očitno odlično opravil nastop, saj je bil na koncu za sekundo hitrejši od favorita Nejca Rutarja (MBK Hidria), letos najhitrejšega slovenskega tekmovalca v spustu in skoraj domačina iz Modreja nedaleč iz Tolmina.

Tretji čas je dosegel visokorasli Argentinec Fabian Alejandro Bonanno (+6.43), sledila sta slovenski prvak v spustu Jan Cestnik (MTB Trbovlje, +12.62) in vsestranski gorskokolesarski avanturist Anže Bizjak (Bam.Bi, +13.67).

Ker bo jutri na štartu v vsaki vrsti najverjetneje stalo po pet kolesarjev, so to tudi imena prve štartne vrste.

Škot Clive Forth (Iron Horse-Extreme) je s šestim časom zadovoljen tudi s štartnim mestom v drugi vrsti. V prvi deseterici, ki bo nocoj prejela nove štartne številke, mu sledijo fantje iz Posočja: Rok Bizjak, Gašper Jereb, Miha Jakopič in Tadej Humar.

Da je "Dowka" res zahtevno tekmovanje, dokazuje tudi osip tekmovalcev. Od osemdeseterice prijavljenih jih je danes na čas nastopilo le 37. Marsikdo je po ponovnem razmisleku in v strahu za kosti in opremo ostal doma. Dejstvo je, da na Kaninu ni padcev na mehko, na pretek je tudi skal, ki med vožnjo prežijo na menjalnike in obroče.

Jutri ob enajsti uri bo na štartu vendarle nekaj več tekmovalcev, saj se bodo za danes nastopajočimi postavili tudi nekateri, ki so na progi trenirali v petek in si tako zagotovili pravico nastopa.

Po "kvalifikacijah" so se tekmovalci podali še na trening z vrha proge. Sledi nocojšnja zabava, jutri pa bo temperatura dosegla vrelišče, ko se bo izpod Prestreljenika v dolino na pol ure dolgo preizkušnjo zagnala gruča s helikopterjem nad glavami. Oglejte si akcijo v živo, na velikem zaslonu v cilju ali pa na programu kranjskogorske televizije ATM – v omrežju Telemach in Telenet na Gorenjskem, omrežjih T-2 in Teling po vsej Sloveniji ali kar na spletni strani ATM.

Na dirki “Dowka u Bc” danes merili čas v srednjem delu proge. Najhitrejši Primož Ravnik pred Nejcem Rutarjem in Argentincem Fabianom Alejandrom Bonannom. Štartni strel jutri ob enajstih.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply