DOLLKRAUT band (Nl) v Božidarju

Dollkraut bo udrihal 1. marca v Božidarju

Dollkraut je domislica nizozemskega čarovnika analognih naprav Pascala Pinkerta. Je njegov način zoperstavljenja sterilni, sčiščeni in popolni elektroniki. Je surovi plesni drnec brnenja, šumenja in presketanja neštetih referenc ter retro tendenc, ki prikimava tako vesoljskim synth linijam 70. let kot tisti bolj psihedelični strani dela ključnih filmskih skladateljev, kot sta Ennio Morricone in John Barry.
Živi nastopi Dollkrauta pomenijo energično udrihanje pravega benda, odprtoglavega trojca, ki sovraži predvidljivost in samozavestno pleza po razpokah med žanri. Od mišičastega electro disca, filmičnih zvočnih panoram in dubovsko začinjenih krautrockerskih razgibavanj pa do post-punka in wava, čudaškega popa in eksotičnih synthovskih raziskovanj. Dollkraut z neprestanim in brezstrašnim ovinkarjenjem med žanri zmore vse!
Skupina je prvič stopila pred publiko na cenjenem festivalu Lowlands, kasneje pa obkljukala še razne druge referenčne manifestacije in prostore, kot so Nuits Sonores, Le Guess Who in amsterdamski kultni klub Paradiso ter spotoma pobrala navdušene kritike.

Vir: FB


Posted

in

by