Dež in blato nista vzela poguma mladim gorskim kolesarjem

Gorskih kolesarjev slabo vreme ne ustavi – to so danes ponovno dokazali mladi gorski kolesarji iz vse Slovenije. V Ravnah v Tuhinjski dolini na drugi dirki Pokala Slovenije za mlade skoraj šestdeset dečkov in deklic. Najuspešnejši tekmovalci domačega kluba.

Organizatorji dirke za mlade so se že drugo leto zapored spopadli s slabim vremenom, toda dež, blato in drseča trava niso mogli pokvariti vzdušja na Trebušakovi domačiji v Ravnah v Tuhinjski dolini, kjer so pogoji za izvedbo dirke za mlade naravost idealni. Mladi gorski kolesarji so pokazali zavidljivo spretnost, saj so večinoma zelo suvereno krmarili preko drsečih ovinkov. Manj izkušenim, torej predvsem najmlajšim, pa tudi neboleči padci niso vzeli poguma. Celo več – poleg spretnosti na kolesu so otroci pokazali tudi pravi športni duh, saj so kar med dirko navijali drug za drugega. Še bolj glasni so bili seveda starši in obiskovalci dirke, ki so morali nekajkrat tudi ‘posredovati’ in kakšnemu otroku pomagati nazaj na kolo ali preko blatnega odseka.

Skupaj so dečki in deklice nastopili v desetih kategorijah, največ mest na stopničkah pa so pobrali člani klubov, ki tudi sicer največ vlagajo v delo z mladimi v disciplini olimpijskega krosa. Na veselje domačinom so na najvišjo stopničko največkrat stopili člani in članice društva Calcit Kamnik, tudi organizatorja dirke. V dresu kluba je nastopil tudi najmlajši udeleženec dirke, komaj 5-letni Jaka Bernik. V dresu Calcita letos nastopa tudi Tine Perše, ki v najstarejši skupini do 17 let ni imela prave konkurence, a jo že kmalu čakajo nastopi v tujini. Klub je veliko stavil tudi na najmočnejšo kategorijo fantov do 17 let, a domača aduta Sašo Trebušak in Peter Zupančič sta se morala zadovoljiti z 2. in 3. mestom. Zmagal je Gregor Dimic (Energija Domžale), ki je prevzel vodstvo na sredini dirke in ga obdržal vse do konca. Gregor je po dirki povedal: ”Pričakoval sem zmago, a sem vedel, da sta Sašo in Peter zelo dobra. Do približno polovice sem vozil na drugem mestu, nato pa v gozdnem odseku prevzel vodstvo in ga do konca samo še večal. Toda voziti sem moral pametno, saj si nisem smel privoščiti napake.”

Z uspešno izvedeno dirko so zadovoljni tudi organizatorji, saj dež ni ustavil prihoda tekmovalk in tekmovalcev, vsi otroci pa so tudi varno prispeli v cilj. Vodja tekmovanja Mohor Vrhovnik je povedal: ”Še nekaj let nazaj skoraj nismo imeli dečkov in deklic, danes jih je v dežju in mrazu na štartu šestdeset. Cilj vseh nas je pokazati mladim, kako se lahko na kolesu uživa in to nam očitno uspeva. Prireditev, kot je današnja je le potrditev dobrega dela v klubu, kjer imamo veliko mladih gorskih kolesarjev, njihovo število pa se iz leta v leto samo povečuje.” Dirko si je ogledal tudi predsednik Odbora za gorsko kolesarstvo pri Kolesarski zvezi Slovenije Damjan Kalčič in dodal: ”Pokal mladih je dobro zamišljen in tvori pomemben del vzgoje mladih gorskih kolesarjev. Iz te baze bomo dobili tekmovalce, ki bodo čez nekaj let krojili slovenski, morda tudi svetovni kolesarski vrh.”

Pokal Slovenije za mlade se nadaljuje 27. aprila v Žeribljah pri Postojni.

 
Zmagovalci po posameznih kategorijah

Skupna kategorija do 7 let: Jaka Bernik (Calcit Bike Team)
Skupna kategorija do 9 let: Martin Govekar (MBK Orbea)
Dečki do 11 let: Blaž Novak (Calcit Bike Team)
Deklice do 11 let: Anja Kotnik (Calcit Bike Team)
Dečki do 13 let: Blaž Govekar (MBK Orbea)
Deklice do 13 let: Špela Jeglič (Calcit Bike Team)
Dečki do 15 let: Matej Vrankar (Calcit Bike Team)
Deklice do 15 let: Tamara Sitar (Calcit Bike Team)
Dečki do 17 let: Gregor Dimic (ŠD Energija Domžale)
Deklice do 17 let: Tina Perše (Calcit Bike Team)

Organizatorji dirke za mlade so se že drugo leto zapored spopadli s slabim vremenom, toda dež, blato in drseča trava niso mogli pokvariti vzdušja na Trebušakovi domačiji v Ravnah v Tuhinjski dolini, kjer so pogoji za izvedbo dirke za mlade naravost idealni. Mladi gorski kolesarji so pokazali zavidljivo spretnost, saj so večinoma zelo suvereno krmarili preko drsečih ovinkov. Manj izkušenim, torej predvsem najmlajšim, pa tudi neboleči padci niso vzeli poguma.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply