DETI PICASSO: RUSKO – ARMENSKI FOLK ETNO ROCK

ob 21.00, Kino Šiška, Ljubljana

V četrtek, 22. aprila 2010 se bo Ljubljana že četrtič tresla v ritmih BalkanBeatsa, saj v Kino Šiška prihaja ruska skupina Deti Picasso s starodavnimi armenskimi folklornimi plesnimi skladbami in napevi, ki se mešajo z novimi oblikami kitarskega zvoka ter inovativno moderno rock glasbo. Deti Picasso so ena najuspešnejših skupin moskovske klubske scene, ki navduši povsod kjer se pojavi.
 
Deti Picasso igra nenavadno zvrst glasbe za Rusijo, od koder prihaja. Njihova glasba je ostra, s psihadelično in hipnotično energijo in z močnimi koreninami v etnu, z zelo izraženim ženskim vokalom, kitaro ter zvokom čela v melodični mešanici. Starodavni armenski napevi in pesmi posnete z akademskim godalnim kvartetom se mešajo z novimi oblikami kitarskega zvoka. Glasba je zelo sveža, izvirna in izredno iskrena.
 
Na čelu skupine je Gaya Arutyunyan, ena najbolj izvirnih pevk ruske rock scene. Poje v ruskem in armenskem jeziku, publiko pa navduši z izjemnim odrskim nastopom in občutenjem glasbe. Njen glas ni lep v klasičnem pomenu besede, je bolj »živčen« in silovit. Vendar zato nekaj posebnega.
 
Leta 2004 so Deti Picasso nastopili z armenskimi folklornimi plesnimi skladbami v kombinaciji s težkim kitarskim zvokom ter inovativno moderno rock glasbo. Njihov drugi album »Ethnic Experiments« je postal eden od najboljših zgledov vzhajajoče sodobne vzhodnoevropske rock scene. Glasba s te plošče ti da misliti o tem, kaj ljudska glasba sploh je.
 
Zasedba Deti Picasso uživa veliko podporo občinstva kjerkoli se pojavi in je ena najbolj spoštovanih skupin moskovske klubske scene. Kot rezultat njihovega uspeha doma, so gostovali na največjih festivalih (Músicas do Mundo, Sziget, Rock for People, Fete de la Musique, …) in klubih v Franciji, Belgiji, na Portugalskem, Madžarskem, Avstriji, Hrvaški, Finski, Estoniji, Litvi in Češkem.
 
Zasedba:
Gaya Arutyunyan – vokal
Karen Arutyunyan – kitare
Bogdan Bobrov – bobni
Arpad Vajdovich – bas  
Ellina Khachaturian – čelo
 
Cena vstopnic:
10,00 EUR
 
Predprodajna mesta: CUK Kino Šiška, Hiša vstopnic (City Park), bencinski servisi Petrola, blagajna Križank, Kompasove poslovalnice, poslovalnice Big Banga, blagajna Hale Tivoli …
Internetna prodaja: www.eventim.si in www.vstopnice.com.
Telefonska prodaja vstopnic: 01 42 05 000

V četrtek, 22. aprila 2010 se bo Ljubljana že četrtič tresla v ritmih BalkanBeatsa, saj v Kino Šiška prihaja ruska skupina Deti Picasso s starodavnimi armenskimi folklornimi plesnimi skladbami in napevi, ki se mešajo z novimi oblikami kitarskega zvoka ter inovativno moderno rock glasbo. Deti Picasso so ena najuspešnejših skupin moskovske klubske scene, ki navduši povsod kjer se pojavi. Deti Picasso igra nenavadno zvrst glasbe za Rusijo, od koder prihaja. Njihova glasba je ostra, s psihadelično in hipnotično energijo in z močnimi koreninami v etnu, z zelo izraženim ženskim vokalom, kitaro ter zvokom čela v melodični mešanici.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply