Demode festival – festival neodvisne glasbe in videa

ŠC & ŠKUC Pauk, Zagreb

Demode kolektiv v sodelovanju s Kulturo Spremembe Študentskega centra v Zagrebu predstavlja: Demode festival – festival neodvisne glasbe in videa.

Koncertni program:

21.05.10. : ŠKUC Pauk
Danger + Goto80 + The Lowbrows + VJ Raquel Meyers + Liik + deMode kolektiv

Vstopnice: 70kn/10€ na dan koncerta.

Danger
je alias Francka Rivoirea, priznanega francoskega umetnika in grafičnega oblikovalca, ki se je v zadnjih nekaj letih uveljavil kot eden od pionirjev nove francoske electro scene. Rivoire je že konec leta 2008. Zagrebškem občinstvu predstavil svojo glasbo, paradoksalno temnega plesnega značaja, kot del mesečnega Demode programa, ki nam je ostal v spominu po enem od najboljših nastopov na Demode programu nasploh. Med koncertom za podlago uporablja svoje video posnetke in animacije iz filmov, zaradi česar je za tovrstne festivale idealen izvajalec.

Goto80 ali Anders Carlsson že od zgodnjih 90. letih prejšnjega stoletja komponira 8-bitno glasbo pod vplivom Commodorja 64, Amige in Game Boy-a in premaguje omejitve, ki jih takšno komponiranje predstavlja. Njegove skladbe se lahko žanrsko razširijo od ambientne elektronike, pa vse do divjega elektro punka in drum’n’bass-a. Med praznovanjem 25. obletnice obstoja Commodorja 64, dobi nagrado za svoje delo v glasbi, kot najboljši inovator. Leta 2004. se mu pridruži VJ Raquel Meyers in to predvsem na živih nastopih in video performansih. V svojih nastopih poskuša s pomočjo tehnologije in estetike nizke ločljivosti soočiti grozo in srečo. Skupaj so nastopili na Transmediale-u, Mapping festivalu in Cimatics Festivalu.

The Lowbrows je elektro dance duo iz Tokia, Chaki in Emi, ki sta pritegnila pozornost s sijajnimi remiksi in svojimi dramatičnimi, epskimi, sci-fi klubskimi hiti, kot so Dream In The Desert in Melody & Shudder. Ob koncu lanskega leta sta izdala odličen mini album Dance Macabre, v katerem sta najbolj prišla v ospredje Emijina klasična glasbena izobrazba in Chakijeva iznajdljivost z instrumenti. Doslej sta nastopala z umetniki, kot so Digitalism, Bang Gang Deejays, Hot Chip, Friendly Fires in NASA.

22.05.10 : Teatar &TD
Ted Leo and the Pharmacists + Marshmallows + Liik + deMode kolektiv
Vstopnice: 100kn/14€ na dan koncerta.

Ted Leo je že več kot deset let skupaj z The Pharmacists eden najbolj naprednih in plodnih ameriških umetnikov neodvisne glasbene scene. Po razpadu njegove prve "prave" skupine Chisel, Leo ustanovi zasedbo The Pharmacists, ki ustvarja edinstveno mešanico punka in folka, soula in hardcora, tradicije in eksperimentiranja, rezultira z mojstrovinami, kot so The Tyranny of Distance, Hearts of Oak, Shake the Sheets, ali nedavno izdanih The Brutalist Bricks.


SPREMLJEVALNI-PROGRAM:

15.-20.5. : VJ delavnica

20.5.10. ob 18h : Caffe &TD-ja
Tribuna o neodvisnih hrvaških založbah

21.5.10. ob 18h : Caffe &TD-ja
Predavanje o 8-bitni glasbi in kulturi (Anders Carlsson)

Demode kolektiv v sodelovanju s Kulturo Spremembe Študentskega centra v Zagrebu predstavlja: Demode festival – festival neodvisne glasbe in videa.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply