DEERHOOF & REPETITOR

Ob 21.00, Kino Šiška, Ljubljana

"Ne bi se obotavljal s trditvijo, da imajo Deerhoof trenutno najboljši nastop v živo, vir frenetične moči z vrhuncem na robu zloma. Njihovi divji energiji kar ne najdemo para. Hiperkinetični hrup doni v kombinaciji z zvenečo melodičnostjo." iz recenzije na popmatters.com. Kot predskupina bodo nastopili beograjski Repetitor!

Gre za indie/punk gig, zato so se v organizaciji Kina Šiška odločili vsem, ki si kombinacije Deerhoof & Repetitor ne boste dovolili zamuditi, omogočiti, da ob nakupu dveh vstopnic, spravite v žep še eno ‘gratis’ za YU GO!, ki bo s skupinami Overflow, Superhiks in Buldogi 6. maja, tokrat v punkovskem ‘štihu’, tresel zidovje Katedrale @ Kino Šiška.

Skupina DEERHOOF iz San Francisca mešajoč ljubko in kaotično, iz hrupa, sladkobnih melodij in eksperimentalnega duha ustvarja prijetno izzivalno in povsem posebno glasbo. Skupina je leta 1994 nastala na pobudo kitarista Roba Fiska in bobnarja/klaviaturista Grega Saunierja. Vokalistka/basistka Satomi Matsuzaki se jim je pridružila pravočasno, da je sodelovala pri dvojni 7-inčni plošči, ki je nosila ime skupine in je izšla pri založbi Menlo Park, drugi člani pa so prihajali in odhajali, med drugim Chris Cooper iz Angst Hase Pfeffer Nase. V naslednjem letu so pri založbi Kill Rock Stars izdali svoj prvi album The Man, the King, the Girl, leto pozneje pa pri založbi Banano 7-inčno ploščo Come See the Duck. Po poskusnem projektu Holdy Paws iz leta 1999, v katerem so člani benda poskušali pisati skladbe, pri katerih je bila kompozicija pomembnejša od posameznih zvokov, je Fisk skupino zapustil ter podobne ideje uresničeval v svojem samostojnem delu in v sodelovanju s skupino Badgerlore.

Repetitor, nosilci preporoda nove beograjske scene, trenutno najbolj eksplozivni novorockovski bend z ex-yu prostora, perfektna zmes mladostne energičnosti in glasbene ostrine. Bend se je sestavil ob koncu leta 2005, preboj pa je doživel leta 2007, ko so navdušili na znamenitem Art & Music festivalu v Pulju in po ocenah žirije in poslušalcev kot najboljši bend prepričljivo osvojili prvo mesto. Prvenec »Sve što vidim je prvi put«, izdan pri neodvisni beograjski založbi Odličan hrčak je na glasovanju Radia Študent za najboljše tuje plošče v letu 2009 zasedel drugo mesto!

Cena vstopnice: 13 eur / 16 eur na dan koncert

“Ne bi se obotavljal s trditvijo, da imajo Deerhoof trenutno najboljši nastop v živo, vir frenetične moči z vrhuncem na robu zloma. Njihovi divji energiji kar ne najdemo para. Hiperkinetični hrup doni v kombinaciji z zvenečo melodičnostjo.” iz recenzije na popmatters.com. Kot predskupina bodo nastopili beograjski Repetitor!


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply