Cirkuški večer v Stari elektrarni

Ob 19. uri, Stara elektrarna, Ljubljana

V pričakovanju jesenskega festivala ognjenih ambientov, Ana Plamenita, ki bo tudi letos potekal po poteh grajskega griča, in sicer 12. in 13. novembra, bodo v oktobru pri Gledališču Ane Monro poskrbeli za še nekaj cirkuške zabave.
 
Po dolgoletnih izkušnjah z gledališčem in cirkusom na ulici v družbi mednarodnega festivala uličnega gledališča Ana Desetnica in vseh njegovih festivalskih sester so namreč ugotovili da bi bil cirkuški program primeren tudi za popestritev ponudbe gledaliških abonmajev in programov po slovenskih gledaliških hišah in kulturnih domovih.

V ta namen bodo v ponedeljek 18. OKTOBRA ob 19. uri v Stari elektrarni v Ljubljani (vstopnina 5 €) organizirali ogledni cirkuški večer, ki pa po odprt tudi za vso širšo javnost in predvsem vse ljubitelje cirkusa. V goste smo povabili hrvaško zasedbo Kam Hram iz Splita in francosko skupino Le Chat’Pitre Compagnie, ki se bosta v dobri uri predstavil s predstavo »Meli-Melo« in »Bossa Nova«.

Cirkus je dandanes zelo popularna oblika uprizoritvenih umetnosti in je atraktiven za vsakovrstno publiko. Še posebej pa je primeren za mlade, ki jih je dandanes v gledališče kaj težko pritegniti.

Kam Hram (HRV/FRA): Meli-Melo
Igralci: Melanie Munsch, Željko Hajsok
Režija: Melanie Munsch, Željko Hajsok
Glasba: Željko Hajsok
Video: Boris Hrepić

Predstava »Meli-Melo« skupine Kam Hram iz Splita je zgodba o lutki po imenu Méli, ki se je odločila prekiniti s svojim dolgočasnim življenjem velesejemske lutke ter oditi in raziskati svet. Tam naleti na lepote in nesreče našega planeta in na koncu sreča Mélo. Z izraznimi sredstvi cirkusa (akrobacije, balansi, hodulje, krog Cyr), gledališča mask, plesa in videa, vas igralca popeljeta v svoje vesolje poetike in nedolžne naivnosti. Predstava je primerna za vse starosti. Mladi lahko sanjarijo, veliki pa lahko prebudijo svoj otroški duh. ( kratek video si lahko ogledate tukaj )

Le Chat’Pitre Compagnie (FRA): Bossa Nova
Igrajo: Franck Specht, Thierry Vidal, Stephane Oerthel
Režija: Le Chat’Pitre Compagnie

Predstava Bossa Nova v izvedbi francoske skupine Le Chat’pirte Compagnie pa je drugačnega tipa. Trije možiclji, vsi v belem, se znajdejo za isto mizo. In kot se prerado zgodi, se običajen obrok začini z težkimi svetovnimi temami, sanjami in okusi. A vse na lahkoten način postane izgovor za humor in igrivost. Trije artisti ustvarjajo predstavo manipulacije objektov in žongliranja, s svojimi klovnesknimi liki kreirajo zgodbo okoli medčloveških odnosov v poetičnem cirkusu humorja. Predstava je primerna za vse starosti. ( kratek video si lahko ogledate tukaj )

v pričakovanju jesenskega festivala ognjenih ambientov, Ana Plamenita, ki bo tudi letos potekal po poteh grajskega griča, in sicer 12. in 13. novembra, bodo v oktobru pri Gledališču Ane Monro poskrbeli za še nekaj cirkuške zabave. Po dolgoletnih izkušnjah z gledališčem in cirkusom na ulici v družbi mednarodnega festivala uličnega gledališča Ana Desetnica in vseh njegovih festivalskih sester so namreč ugotovili da bi bil cirkuški program primeren tudi za popestritev ponudbe gledaliških abonmajev in programov po slovenskih gledaliških hišah in kulturnih domovih.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply