Cilj je leteti, ne pristati

Redbull PAPER WINGS contest

Na tisoče pilotov, na desetine kvalifikacij in 85 držav. Papirnata letala bodo preletela svet, da bi se udeležila svetovnega finala tekmovanja Red Bull Paper Wings 2009. Na svetovnem prvenstvu aprila 2009 bodo tri kategorije – Najdaljši čas letenja, Najdaljša razdalja in Akrobatski let. Vendar pozor – cilj je leteti, ne pristati.

Svetovni prvak bo že drugič zapovrstjo določen na mestu, kjer so ponavadi na ogled postavljeni primerki redkih letal. V Hangarju-7 v Salzburgu se bodo med 1. in 2. majem 2009 izbrani študentje, katerih univerzitetna študentska kartica služi kot licenca za letenje, udeležili nepozabne letalske avanture.

Dimenzije tekmovanja so se v zelo kratkem času skoraj podvojile. Leta 2006 je 48 držav organiziralo lokalne kvalifikacije, tokrat pa jih bo kar 85.

Vse, kar potrebuješ, je list papirja. Ni pomembno, katere oblike bo navadni list papirja (80g/m2) ob vzletu. Prav ti bodo prišli meditacija, popravki in testiranje aerodinamike. Kakršnakoli pomoč ali dodatne naprave so prepovedane v kategorijah Najdaljša razdalja in Najdaljši čas letenja. Samo pri kategoriji Akrobatski let je tistim, ki jim inženirstvo predstavlja hobi, dovoljeno, da uporabijo škarje, lepilo in druge materiale.

Želiš tudi ti vzleteti? Misliš, da znaš narediti najboljše papirnato letalo? Imaš dovolj moči v svoji roki za najdaljši let oziroma najdaljši čas letenja? Si dovolj kreativen za uspešen akrobatski let? Če je tvoj odgovor pritrdilen, potem se nemudoma prijavi.

Red bull


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply