CHALLENGE (Cindy Blackman, TM Stevens, Kat Dyson)

ob 21.00, Kino Šiška, Ljubljana

Kat Dyson je izjemna kitaristka, ki je sodelovala z megazvezdnikom Princem. Kat slovi po izvrstni tehniki in udarnem zvoku, kar dokazuje tudi seznam pop in rock zvezdnikov, s katerimi je nastopala na svetovnih turnejah: Zucchero, Mick Jagger, Carlos Santana, Natalie Cole, Celine Dion, Ziggy Marley, Patti Labelle, Cindy Lauper in George Clinton in seveda njegovo veličanstvo Prince. In kogarkoli Prince povabi, da se pridruži njegovi zasedbi, ta zagotovo obvlada svoj instrument! Zanj so dobri le najboljši. Ko se bo Kat Dyson na odru pojavila s to VIP zasedbo, bo publiko navdušila in očarala s svojimi udarnimi zvoki, mojstrsko igro in neverjetnim nastopom.

T.M. Stevens kot basist s svojo izjemno odrsko pojavnostjo izraža absolutno blaznost in moč. Sodeloval je z Milesom Davisom, igral in snemal z Jamesom Brownom (s katerim je na albumu z imenom No. 1 zapel Living in America), Tino Turner, Stevom Vaiem, Billyjem Joelom, Cindy Lauper in zasedbo The Headhunters, dolgo pa je bil tudi član zasedbe Joea Cockerja. Tudi s svojo zasedbo Shocka Zulu na turnejah navdušuje stalno publiko. Za številne oboževalce po vsem svetu je T.M. Stevens en in edini basist na področju funka in metala.

Cindy Blackman je zaslovela s svojim 15-letnim sodelovanjem z zvezdniškim Lennyjem Kravitzom. Z neverjetnim ritmom in divjo vitalnostjo na odru deluje kot vir energije. Po vsem svetu je znana tudi kot jazzistka. Nastopala je že z velikani, kot so Sonny Rollins, Pharoah Sanders in Jacky McLean, k sodelovanju pa so jo povabile tudi novejše zvezde, kot sta Joss Stone in Cassandra Wilson. V različnih zasedbah stalno sodeluje s šefom zasedbe Living Colour, Vernonom Reidom, in z basovsko legendo Jackom Brucem, nekdaj članom zasedbe Cream.

Funk-metal spektakel superskupine, ki jo sestavljajo kitaristka Princea, basist Jamesa Browna in bobnarka Lennyja Kravitza. Kat Dyson je izjemna kitaristka, ki je sodelovala z megazvezdnikom Princem. Kat slovi po izvrstni tehniki in udarnem zvoku. T.M. Stevens kot basist s svojo izjemno odrsko pojavnostjo izraža absolutno blaznost in moč. Cindy Blackman z neverjetnim ritmom in divjo vitalnostjo na odru deluje kot vir energije.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply