BUKEM IN SESSION

RDYO DJs GUESTBOOK:

LTJ Bukem je vizionar, ki je že pred leti prerasel okvire drum’n’bassa in svoje dejavnosti razširil na glasbeno produkcijo, vodenje lastne založbe in organizacijo lastnih večerov družinice, ki deluje pod skupnim imenom goodlooking.

Koncept underground drum’n’bass zabav je iz majhnega londonskega kluba v soseski Charing Cross Road najprej razširil na vse britanske superklube, kasneje pa ga popeljal tudi na mednarodno raven. Danny Williamson, kot je znan prijateljem, deluje kot sunek energije, s svojim življenjskim "žmohtom", ljubeznijo do glasbe ter inovativnim pristopom pa je dobesedno vodil revolucijo lomljenih ritmov. Njegovi zgodnji glasbeni vplivi segajo od klasike, jazz fusion in rare grooves glasbe ter soula, prvo večjo priložnost pa je Bukem dobil leta 1990 na rejvu Raindance. V osrednjem terminu je nastopil pred 10.000 obiskovalci in čeprav so ga prijatelji morali skoraj s silo spraviti na oder, je bil to zanj prelomni trenutek – publika je naravnost oboževala vse, kar jim je zavrtel, in jasno je bilo, da se je rodil eden svetovno najbolj znanih DJ-jev. V tem času se je odpravil tudi v studio in posnel komad "Logical Progression", ki je kasneje postal eden najbolj vplivnih komadov tega časa.

Sledila je ustanovitev lastne založbe goodlooking in izdajanje enega prelomnega komada za drugim (Demon’s Theme, Apollo, Music, 19.5, Horizons), njegovi DJ nastopi so bili vedno bolj zaželeni, veliko trdega dela pa je šlo v rast založbe. Leta 1995 je nastala kompilacija "Logical Progression" z ekskluzivnimi komadi založbinih artistov skupaj z nekaterimi starejšimi komadi in še danes je to ena najbolje prodajanih drum’n’bass kompilacij. Po raznih miksih, nosilni temi "Thunderball" za James Bonda (skupaj z David Arnoldom), vrsti kompilacij in izdaji "Mystical Realms EP" je leta 2000 končno prišel težko pričakovani Bukemov solo album Journey Inwards. Raznolika zbirka drum’n’bass, soul, downbeat in house komadov je odprla oči tistim, ki dotlej še niso verjeli, ter okrepila vero tistih, ki so. V zadnjih letih producira nekoliko manj, čeprav nas je lani razveselil z novim 12" Switch /Drum Tools, svojo navdihujočo vizijo pa, trenutno v obliki večerov Bukem in Session, še vedno opravlja na gostovanjih po svem svetu.

Poleg Bukema lahko na velikem flooru pričakujemo kar tri posebne sete RDYO DJs – JAMirko bo pipravil 360º dnb set, Koltek hardstepin set in Massimo drumfunk set. Na malem oziroma Roots in session & friends flooru (reggae / hiphop / jungle) pa se bo Pieru, Fu-ju, Shine-u pridružil prijatelj iz Tuzle DJ Soul (fm jam, baga sound / BIH). Da bo celotna dogodivščina ostala tudi v vizualnem spominu, se bodo v medsebojnih VJ dvobojih trudili VJ Rasta on the mouse VS Inocybe VS Wireless Cowboy.

Vstop:
Predprodaja: 8 €, Do 24h (letak): 11 €, Ostali: 14 €

Predprodaja vstopnic bo potekala na šanku kavarne Metropol (sosed od K4) med 4. in 7. majem od 8. do 23. ure.

Špela Verbič / K4


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply