Boss Tweed iz Brooklyna kmalu v Sloveniji!

BOSS TWEED na koncertni turneji po ex-YU!

V okviru svoje tretje evropske turneje se bodo Boss Tweed drugič predstavili tudi slovenskemu občinstvu, tokrat prvič tudi na večjih, festivalskih odrih. Na prvi slovenski klubski turneji v parilu 2008 so imeli štiri nadvse uspešne nastope. Videli smo jih lahko v Mariboru (Satchmo), Novi Gorici (Kulturni dom), Ljubljani (Orto bar – Orto fest) in na Ravnah na Koroškem (Kompleks).

Boss Tweed (ZDA) Boss Tweed iz Brooklyna igrajo izvirne skladbe, ki se navdihujejo predvsem pri temnejših plateh ameriške tradicionalne glasbe. Trio vodi glavna vokalistks in basistka Carolyn Sills. »Reči, da je glas Sillsove erotičen, je popolnoma nezadostno. Njene vokal odmeva z grleno bolečino in vžiga pesmi naravnost iz srca.« (Vintage Guitar Magazine)
V skupini Boss Tweed sodeluje tudi eksplozivni kitarist Gerard Egan, čigar klasični, a inovativen slog prikliče v spomin mogočni zven kitarističnih herojev preteklosti. »Eganove improvizacije so klasične, njegov ritem pa čustven in globok, ne načičkan. To je rockabilly prihodnosti.« (VGM)

Harmonije moškega in ženskega vokala se pri Boss Tweed spletajo tako v poskočne rock ‘n’ roll pesmi kot tudi erotične bluesovske skladbe in ustvarjajo energično predstavo, ki je ne gre zamuditi. Njihov prvi album z naslovom Boss Tweed je v neodvisni produkciji izšel leta 2005.

Naslednji album skupine Boss Tweed, ki bo izšel pri založbi Silent Stereo Records, je tudi sam tako klasičen kot njegova glasba: EP, ki jo poslušamo pri 45 obratih, analogno posneta na magnetni trak z osemkanalnim snemalnikom; pri snemanju je sodeloval sloviti glasbeni tehnik Don Grossinger, ki je v pretelosti med drugim delal z legendami, kakršne so The Rolling Stones, Brian Wilson, The Who in Bob Dylan.

Za produkcijo je tokrat poskrbel priznani producent Don Grossing, ki je v preteklosti sodeloval z legendami kot so The Rolling Stones, Brian Wilson, The Who in Bob Dylan.

Carolyn Sills: jazz bas Fender / vokal
Gerard Egan: kitara Gretsch Hollowbody / vokal
Eric Reed: bobni

Gerard Egan
V Joe’s Pubu je Gerard nedavno igral prvo kitaro in violino v skupini Flashy Python and the Body Snatchers z Alecom Ounsworthom iz skupine Clap Your Hands Say Yeah. Poleg tega nastopa kot Slash v sloviti skupini Mr. Brownstone, the World’s Greatest Guns n’ Roses Tribute Band, ki je v Bowery Ballroom pravkar razprodala in odigrala svoj zadnji newyorški koncert. Največja strast očitno vsestranskega Gerarda je že od nekdaj blues, v New Yorku pa se veliko govori predvsem o njegovi fuziji bluesovske kitare in ljubezni do rockabillyja

Carolyn Sills
Kadar s svojim Fender basom ne vodi skupine Boss Tweed, je mogoče Carolyn, doma iz Chicaga, srečati po različnih newyorških prizoriščih, kjer s svojo skupino The Poor Man’s Roses (v kateri jo na kitari ali basu spremlja tudi Gerard) izvaja glasbo Patsy Cline. Skupina je poznana po svoji brezhibni reprodukciji nashvilleskega zvoka poznih petdesetih in zgodnjih šestdesetih, Carolyn pa nedvomno izraža dolžno spoštovanje medlečemu glasu Patsy Cline.

Eric Reed
V New Orleansu rojeni bobnar Eric Reed igra v blues in rock skupinah že od rosnih let in v tem času je slišal in preigral že vse. Kadar ne igra pri Boss Tweed, ga srečamo v skupinah vseh vrst, od progresivnega rocka do metala. Njegov najljubši projekt skupine Boss Tweed je The Benzene Ring.

KONCERTNA TURNEJA SKUPINE:
BOSS TWEED (USA)

7.7. si MARIBOR/ Lent festival (conf.)
8.7. si day off
9.7. si IDRIJA/ Main square or Bar Crni Orel (conf.)
10.7. si NOVA GORICA/ Kavarna center (conf.)
11.7. si CELJE/ Spital za prjatle (conf.)
12.7. si TBA/ Sportni kulturni vikend 15:00 (tbc)- sporocijo novo lokacijo!
12.7. si VELENJE/ Open air infront of Max (conf.) 21:00
13.7. si day off
14.7. si ORMOZ or nearby (conf.) ? se sporocijo novo lokacijo!
15.7. cro ZAGREB/ Route 66 (conf.)
16.7. cro SIBENIK/ Crtaona (conf.)
17.7. cro day off in Split
18.7. cro SPLIT Kastel/ 5.Shadow Days (conf.)
19.7. bih TBA open date maybe MOSTAR TBC
20.7. sr NOVA PAZOVA/ Outdoor infront of Cultural Center -Kulturno leto 08 (conf.)
21.7. sr STARA PAZOVA/ Liverpool outdor (conf.).
22.7. sr BEOGRAD/ SKC Living Room (conf.)
23.7. sr ZRENJANIN or NOVI SAD tba
24.7. bih TUZLA/ Sonom trg (conf.)
25.7. bih KRUPA NA VRBASU/ Ex YU-Rocks fest (afterhour gig) (conf.)
26.7. cro ZADAR/ Maya pub (tbc)
27.7. cro open date
28.7. cro open date
29.7. cro open date
30.7. LABIN/ Stari grad kod Spine ? Art Republika fest (conf.) info: http://unitedfestival.com
31.7. open date
1.8. SI PORTOROZ/ Kanela bar tbc
2.8. SI tba
3.8. SI day off or TBA

V okviru svoje tretje evropske turneje se bodo Boss Tweed drugič predstavili tudi slovenskemu občinstvu, tokrat prvič tudi na večjih, festivalskih odrih. Na prvi slovenski klubski turneji v parilu 2008 so imeli štiri nadvse uspešne nastope. Videli smo jih lahko v Mariboru (Satchmo), Novi Gorici (Kulturni dom), Ljubljani (Orto bar – Orto fest) in na Ravnah na Koroškem (Kompleks).


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply