Bogat športni vikend v Bovcu!

V goste prihaja ena najpogumnejših žensk na svetu, Norvežanka Karina Hollekim

Karina Hollekim bo sicer kot posebna gostja sodelovala na freeride smucarskem kampu v organizaciji agencije Outdoor Freaks, ki bo potekal od petka 22. do nedelje 24. februarja na Kaninu in pod njim. Kot profesionalna prosta smucarka in B.A.S.E. padalka je v svoji karieri doživela prakticno vse, svoje izkušnje pa bo tokrat delila tudi s slovenskimi navdušenci nad športi v naravi. Karina je edina ženska na svetu, ki se je preizkusila tudi v kombinaciji zgoraj naštetih športov, tako imenovanem "Ski-B.A.S.E.-u" kar ni nic drugega, kot smucanje po deviških strminah, ki se koncajo nad visokimi prepadi. Smucar ima na hrbtu B.A.S.E. padalo, na koncu strmine pa zapelje cez rob stene in s padalom varno pristane pod njim. Prikupna Norvežanka je sodelovala tudi v kar nekaj športnih filmih, najbolj odmevna pa sta prav dokumentarec o njeni B.A.S.E. odpravi v Mali, Fatima’s Hand in dokumentarec o petih letih njene kariere, 20 seconds of joy. Prav slednji je šele prišel na velika platna festivalov, ter že osvojil nekaj nagrad, med drugim pa ga bomo jutri (14.2.) lahko videli tudi v okviru Festivala Gorniškega filma v Cankarjevem Domu v Ljubljani.

Žal pa se Karinina zgodba ni izognila niti tistemu, cesar si nihce ne želi – hudi poškodbi!

“20. avgusta 2006 sem padla z neba,” pove Karina, “Zaradi napake na padalu sem na tla priletela s hitrostjo vec kot 100 km/h. Rezultat so bili štirje zlomi levega kolka in 21 odprtih zlomov desne noge. Na sreco sem jo odnesla s celim hrbtom in glavo… predvsem pa sem ostala živa!”

Zaradi infekcije je desno nogo skoraj izgubila, a z neomajno voljo in veliko truda se je amputaciji uspela izogniti, po letu in pol pa že lahko hodi brez opore. S športom se bo zagotovo še ukvarjala, do takrat pa svoj življenski slog ohranja tudi z odlicnimi predavanji s katerimi gostuje po celem svetu. Naslednji petek, 22. februarja, bo tako o svojih izkušnjah, športu kot nacinu življenja, hudi poškodbi in vracanju po njej predavala tudi v Bovcu.

Simon Copi, slovenski udeleženec tekmovanja Red Bull X-Alps 2007, nam bo svojo zgodbo s te dvotedenske avanture predstavil v soboto zvecer v dvorani hotela Alp v Bovcu. 850km letenja in hoje od Dachstein do Monaka! Simon se je s konkurenco boril do predzadnjega dne, kljub temu, da si je že na zacetku avanture poškodoval peto, ter naredil tudi nekaj takticnih napak. Te so ga stale kilometrov letenja s padalom, v zameno pa je moral pešaciti z vso jadralno-padalsko opremo na hrbtu in loviti prikljucek. Slovenija je njegov boj ves cas spremljala preko interneta, saj je bilo s pomocjo GPS-a dogajanje moc spremljati v živo. V Sloveniji je za Simona na ta nacin navijalo kar 13.000 razlicnih uporabnikov interneta!


PROGRAM DOGAJANJA V BOVCU

Petek 22.2.

Od 11h na Kaninu in v Bovcu (hotel Kanin):
Outdoor Freaks freeride kamp 2008

Ob 19h v Kulturnem domu v Bovcu:
Ogled dokumentarca FATIMA’S HAND s Karino Hollekim v glavni vlogi.

Ob 20h v Kulturnem domu v Bovcu:
Predavanje Karine Hollekim "Dare to dream" (Predavanje bo potekalo v Angleščini)

Sobota 23.02
.

Od 9h na Kaninu in v Bovcu (hotel Kanin):
Outdoor Freaks freeride kamp 2008 z gostjo Karino Hollekim

Ob 18h v dvorani hotela Alp:
Multimedijsko predavanje Simona Copija o jadralno-padalski avanturi RED BULL X-ALPS 2007.

Zvecer v baru Skripi pri spodnji postaji kabinske žicnice:
Chill-out party – DJ Dagi on the bass

Nedelja 24.02.

Od 9h na Kaninu:
Outdoor Freaks freeride kamp 2008

POVEZAVE IN PRESS MATERIALI

Fotografije in drugi materiali v zvezi s Karino Hollekim

Karina Hollekim: http://www.karinahollekim.com
Predavanje v Bovcu: http://www.karinahollekim-slo.com

Video – Karina Hollekim pozimi
Trailer – Fatima’s Hand
Trailer – 20 seconds of joy

Red Bull X-Alps: http://www.redbullxalps.com

V goste prihaja ena najpogumnejših žensk na svetu, Norvežanka Karina Hollekim, ki bo predavala v bovškem Kulturnem domu v petek 22. februarja. Dan kasneje bo v dvorani hotela Alp svojo avanturo s tekmovanja Red Bull X-Alps predstavil še jadralni padalec, alpinist in smucar Simon Copi.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply