BOFF 2010

Prireditelji bovškega festivala filmov o naravi in športih v njej BOFF (Bovec Outdoor Film Festival) so objavili razpis za četrto izvedbo festivala, ki bo med 28. in 30. decembrom letos. Seveda v Bovcu s projekcijami v kulturnem domu in spremljevalnimi prireditvami tudi izven doma.

Največja novost je pet kategorij: klasična kategorija Šport in akcija se deli na kratke filme do 15 minut in na dolge filme, obe kategoriji sta tekmovalni. Nespremenjena ostaja tekmovalna kategorija Narava in ekologija. Kategoriji netekmovalnega dela sta že znana Reklamni in predstavitveni filmi ter nova kategorija Era, v katero sodijo filmi starejše produkcije, kot so pogoji za tekmovalni del, filmi arhivskega pomena in filmi, ki so že bili predvajani na preteklih izvedbah festivala BOFF.

Prijave so odprte do konca oktobra. Na festivalu lahko sodelujejo izdelki tako amaterskih kot poklicnih filmskih avtorjev. Prijavnine ni.

Razpisna dokumentacija in obrazec za prijavo na spletni strani boff.si

Nagrajeni filmi lanskega festivala so bili: Carstensz – siedma Hora (Pavol Barabaš, Slovaška, 2008 – nagradi žirije in občinstva, kategorija Narava in okolje), New Zealand South Island Circumnavigation (Justine Curgenven, Velika Britanija, 2008 – nagrada žirije, kategorija šport in akcija) in To ni hec (Tomaž Šantl, Slovenija, 2009 – nagrada občinstva, kategorija šport in akcija).

Bovški festival filmov o naravi in športih na prostem se v zadnjih dneh leta širi na tri tekmovalne in dve netekmovalni kategoriji. Avtorji, pozor, prijave do konca oktobra.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply