BMX – Triki

Arhivski članek (2000-01; st 24-25)

Splošno znano je dejstvo, da se je pri večini športov potrebno uriti tekom celega leta (ne samo ob sezonah), da bi bilo vidno neko znanje ali rezultati. Vsa stvar pa se zaplete, ko športnik (v tem primeru BMX-ar) nima prostora za trening zaradi raznih vremenskih vplivov, kot so dež, sneg, mraz …

Ob takšnih vremenskih nevšečnostih si BMX-flaterji za svojo ‘vežbo’ najdejo prostor, kar v podhodih neprometnih podvozij, ali zapuščenih tovarnah, kjer pa prav tako nimajo miru v ustvarjanju svojih trikov, saj jih nenehno motijo, zmerjajo in odganjajo raznih uniformiranci (od policistov, varnostnikov, do kumunalnih redarjev) in stare mame, ki ne razumejo njihovega ustvarjanja. V tokratni številki vam predstavljamo nekaj novih trikov, naših starih znancev (Darc in Edi iz Tržiča), ki uporabljata kolesi znamke GT-dyno in Hoffman – bikes, ter po novem oblačila Tommy Hilfiger.

Ker je dele za kolesa pri nas nemogoče dobiti, jih hodita nakupovati v Munchen ali pa se poslužita raznih BMX-katalogov. Tokrat vam bomo predstavili naslednje trike: combo-spin, hitchiker – spin, hang-five, pedal squaker in no foot. Več kot leto dni sta porabila za osnovne trike, ki sta jih sprva izvajala posamezno, sčasoma pa sta jim dodala razne nore kombinacije, o katerih bi vam zastal dih, če bi ju imeli priložnost videti v živo.

Na kratko še nekaj o trikih:
combo-spin – hitro rotiranje na prvem kolesu, hitchiker-spin podobno kot combo-spin z razliko, da se rotira na zadnjem kolesu ob vzvratni vožnji, hang five – vožnja po prvem kolesu brez zavor. seveda lahko tudi vse zgoraj naštete trike izvajate na več različnih načinov (one hand, no hand, fakie, one foot…). seveda bomo veseli vseh komentarjev in fotk tudi kakšnega tujega materiala (fotke, triki), ki ga bomo objavili.

BODITE ŠE NAPREJ Z NAMI!

Srečko Čoragič


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply