Blog: Miha Utroša

2010-09-29T00:00:00.000

Sem približno mesec dni pred tažko pričakovano borbo. Trenutno tehtam 71 kg in pričenjam z zbijanjem kil. Borba se odvija v bantam kategoriji in sicer do 63 kg. Nekako sem že navajen zbijati težo vendar poleg vseh fizičnih naporov je tole res pain in the ass. Časa imam 4 tedne, da se spustim na željeno težo saj drugače ne bom izpolnih pogodbenih obveznosti in tako lahko ostanem brez borbe.

Teža naj bi padala z napornejšimi treningi 5-6 ur dnevno oblečen v saunasuit, kjer izgubljam odvečno vodo, vsekakor pa izgubljeno nadomestim z 1/3 vode, ki jo pijem šele po treningu. Jem nekako normalno 6-8 obrokov dnevno vendar ne gre za nobeno dieto. Jem zdravo in preračunljivo. Iz prehrambene verige sem izločil stvari, ki jih telo ne potrebuje za popoln trening. Kaj? naj ostane skrivnost.

Ko pridem na 65 kg ( v cca. 2-3 tednih) pričnem z dieto tako, da se še vedno počutim sposobnega za trening. 24 ur pred borbo bom začel z dehidracijo, da zgubim odvečno vodo in tako ujamem 64kg nato pa z lažjim treningom ali samo tekom opravim še s to 1 kilo, ki mi je ostala. Takrat sploh ne smem pomislit na počutje, ker se včasih počutim popolnoma brez moči in tukaj se pojavljajo vprašanja katera me samo psihirajo pred borbo. Dokler ne vidim 62,9kg na tehtnici sem razdeljen na dva dela.

Nezaupljiv do sebe in nemočen za borbo po drugi strani pa težko pričakujem to kar se nekaterim zdi prostaško. Fight ;). Vedno imam v glavi to, da sem to pot že prehodil in da poznam cilj. Ljudje, ki mi stojijo ob strani v tem obdobju so zlata vredni. Lačen, tečen, nenaspan, utrujen… skratka z mano se v tem času ne, da niti normalno pogovarjati. To je davek, ki ga plačam jaz in ljudje okrog mene, zato jih tako spoštujem. MMA je ekipni šport in ni prostora za napake.

Kako bom pridobil nazaj željeno težo, ki naj bi bila vsaj 68 kg (čeprav ciljam na 70kg) pa vam napišem v naslednjem blogu.

Športni pozdrav!

Miha Utroša


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply