Black Metal Ceremony II

Izbruhov kulturn bazen v Kranju

Ob 20:30 se bo v Izbruhovem kulturnem bazenu v Kranju zgodil koncert z naslovom Black Metal Ceremony II, na katerem bodo nastopili Grimoir (Obala), Nephrolith (Bled), Dalkhu (Koroška) in Dark Sphere (Pomurje). Več o nastopajočih v priponki!

Black Metal Ceremony II:

GRIMOIR (Obala)
NEPHROLITH (Bled)
DALKHU (Koroška)
DARK SPHERE (Pomurje)

05.12.2009 ob 20:30

Izbruhov kulturni bazen, Kranj
Prispevek: 6 eur
www.akd-izbruh.org
www.myspace.com/izbruhovkulturnibazen

Black metal zasedba Grimoir prihaja iz slovenske Obale. Skupina je nastala kot projekt članov dveh legendarnih že razpadlih black metal zasedb Torka in Skorbut. Njihov zvok vas preko sedanjega trenutka popelje skozi bližnjo ter oddaljeno zgodovino v prihodnost. Poti nazaj ni, saj je karta enosmerna. Skupina združuje tako elemente surovega black metala kot tudi nekoliko progresivnejše vplive. Predstavili bodo material iz aktualnih demo posnetkov, ter novejše, še neposnete zvočne izdelke iz albuma, ki naj bi izšel leta 2010.

Mgla – vokal
Gremmsekath – kitara
Simurgh – kitara
Hexer – bas
Svarog – bobni
www.myspace.com/grimoirband

Nephrolith je petčlanska melodična black metal zasedba z Bleda. Band je nastal med poletjem 2008, februarja 2009 pa so izdali prvi demo z naslovom Vinsketh, ki vključuje pet mrzlih in melodičnih pesmi. Po izidu so sledili številni koncerti po vsej Sloveniji, kjer so se predstavili širši publiki. Koncert v Kranju pa bo zadnji pred polletno pavzo, saj februarja 2010 ponovno vstopajo v studio, kjer bojo začeli s snemanjem prvenca z enajstimi komadi.

Nerthag – vokal
Skargart – kitara
Isvaroth – kitara
Tersagir – bas
Navtyr – bobni
www.myspace.com/nephrolithband

Koroški black metal band Dalkhu je leta 2003 ustanovil Sorg (kitara, glasba, besedila), kot reakcijo na takoimenovano moderno black metal gibanje, ki vse bolj postaja veliki cirkus. Leta 2006 so posneli demo z naslovom Ars Goetia, konec leta 2008 pa se je končno ustalila in dopolnila tudi trenutna zasedba. Skupina je pred kratkim končala s snemanjem prvenca Imperator, trenutno pa iščejo primerno založbo.

Sorg – kitara
Kalki – bobni
Berstuk – vokal
Jurij – bas
www.myspace.com/dalkhuband 

Skupina Dark Sphere je nastala leta 2008 po razpadu skupine Temačnost in je za kratek čas delovala kot trio. Konec leta so v skupino prišli bobnar Zli (ex-Mora), klaviaturist Crow in basist Butcher. Novi člani so prinesli svežo energijo in tako se je skupina posvetila pisanju novega materiala, ki izhaja iz konteksta black metala, vendar z različnimi vplivi drugih zvrsti. Skupina preigrava experimentalni black metal, s poudarkom na temačnih besedilih. V začetku 2010 načrtujejo tudi izid prvenca.

Gothmog – vokal, kitara
Zli – bobni
Crow – klaviature
Butcher – bas
www.myspace.com/darksph3re

Ob 20:30 se bo v Izbruhovem kulturnem bazenu v Kranju zgodil koncert z naslovom Black Metal Ceremony II, na katerem bodo nastopili Grimoir (Obala), Nephrolith (Bled), Dalkhu (Koroška) in Dark Sphere (Pomurje). Več o nastopajočih v priponki!


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply