BIO 22

Muzej za arhitekturo in oblikovanje, grad Fužine, Ljubljana

Bienale industrijskega oblikovanja (BIO) je primerjalna mednarodna oblikovalska razstava z več kot štiridesetletno tradicijo, na kateri svoje najnovejše dosežke predstavijo oblikovalci, naročniki, proizvajalci in študenti z vsega sveta.

Mednarodna izbirna komisija  je za BIO 22 izbrala izdelke, zasnove ter dela s področja produktne grafike in informacijskega oblikovanja, ki ustvarjalno in inovativno rešujejo aktualne probleme današnjega življenja, so usmerjena v trajnostni razvoj in družbeno odgovornost ter zadovoljujejo posebne potrebe različnih skupin uporabnikov. Med 132 razstavljenimi deli iz 24 držav bo ugledna mednarodna žirija 7. oktobra 2010 podelila nagrade BIO.

Odprto od torka do nedelje od 10. do 18. ure.
Vsak četrtek do 21. ure.
Zaprto ob ponedeljkih in 1. novembra.

Javna vodstva
Vsak četrtek ob 18. uri in vsako nedeljo ob 15. uri.

Ustvarjalnica

Vsako nedeljo ob 11. in 15. uri

Predstavitve izdelkov, razstavljenih na BIO 22
Vsako soboto med 15. in 17. uro

Vstopnina

Odrasli: 6,00 €
Šolska mladina, študenti, upokojenci, uporabniki muzejskih kartic ICOM, SMD (s potrdilom): 3, 00 €
Predšolski otroci, vodniki skupin, spremljevalci invalidov, brezposelni, imetniki PRESS kartice, člani Kluba naročnikov Dela (s potrdilom/kuponom): brezplačno

Poleg osrednje razstave na gradu Fužine, kjer se bodo obiskovalci lahko udeležili tudi drugih različnih dejavnosti, bo potekal tudi pester spremljevalni program na drugih lokacijah.

Bienale industrijskega oblikovanja (BIO) je odmevna mednarodna oblikovalska razstava, ki z izborom dobro oblikovanih izdelkov ter poudarkom na kakovosti, izvirnosti in inovativnosti del predstavlja aktualne tokove v sodobnem oblikovanju. Na BIO svoje najnovejše dosežke vsaki dve leti razstavijo oblikovalci, naročniki, proizvajalci in študenti z vsega sveta. Dela, predstavljena na razstavi BIO, so premišljeno izbrana in kritično ovrednotena. Sekretariat BIO, ki je organizator bienala, razpiše vabilo za sodelovanje na razstavi, izbirna komisija, ki jo za vsak bienale posebej imenuje sekretariat, pa izbere dela, ki bodo razstavljena. Razstavljene izdelke, zasnove ter dela s področja produktne grafike in informacijskega oblikovanja pregleda in ovrednoti mednarodna žirija, ki med njimi izbere najboljše in podeli nagrade.

Bienale industrijskega oblikovanja (BIO) je primerjalna mednarodna oblikovalska razstava z več kot štiridesetletno tradicijo, na kateri svoje najnovejše dosežke predstavijo oblikovalci, naročniki, proizvajalci in študenti z vsega sveta. Mednarodna izbirna komisija je za BIO 22 izbrala izdelke, zasnove ter dela s področja produktne grafike in informacijskega oblikovanja, ki ustvarjalno in inovativno rešujejo aktualne probleme današnjega življenja, so usmerjena v trajnostni razvoj in družbeno odgovornost ter zadovoljujejo posebne potrebe različnih skupin uporabnikov. Med 132 razstavljenimi deli iz 24 držav bo ugledna mednarodna žirija 7. oktobra 2010 podelila nagrade BIO.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply