Billabong Pro Brazil, Santa Catalina

"Samo surfer pozna občutek", je bila fraza, ki definira Billabong že od ustanovitve leta 1973.  V pravem duhu je Billabong znan po svoji predanosti, zavezanosti in podpori surfanju po vsem svetu. Billabong International je uradni sponzor eventa ASP World Toura, ki se je ustavila v Braziliji v Santa Catarini.
 
"Billabong si je vedno prizadeval za sodelovanje pri izvedbi dogodka svetovnega razreda, zato smo v Billabongu zelo zadovoljni, da lahko med naše dogodke kot so Tahiti, J-Bay in PipeMasters, dodamo še en event, " je pred eventom komentiral Chris Kypriotis, predsednik Billabong International Group Južne Amerike. Billabong Pro Santa Catarina, tretji event v seriji ASP World Toura, se je odvijal med 23.aprilom in 2.majem v Imbitubi v Santa Catarini. Surferji so se potegovali za najvišjo nagrado v brazilski zgodovini tekmovanj, saj je nagradni sklad znašal 410.000 $

Prva runda Billabong Pro Santa Catarina se je začela z približno metrskimi valovi na spotu Praia da Vila. Tretji event letošnje ASP World turneje igra veliko vlogo tako za končno zmago ASP World titule kot tudi za vmesne kvalifikacije.

Joel Parkinson, trenutno šesti na ASP lestvici, je gledalce in sotekmovalce presenetil z perfektnim forehand aerialom in s tem osvojil najvišjo single-wave oceno s perfektnimi 9.93 točkami od 10 možnih točk. " Imel sem že dve solidni oceni, zato sem bil res sproščen, " je komentiral Parkinson. " Ko sem ujel ta val, sem mislil, da sem previsoko, a se je surf "prilepil" na moje noge, tako da sem poskusil odpeljati trik do konca, " je v smehu dodal Joel. "Surfal sem z res super dilco in enkratnim izborom finov. "

Parkinson, ki je letošnjo turnejo začel z dvema petima mestoma, je samozavesten kar se tiče njegovih možnosti v nadaljevanju tekmovanja. "V turneji je vse možno. Vse prihaja v valovih. Nekdo je boljši na privh eventih, nekdo drug v naslednjih parih. Vse se lahko spremeni. Čaka nas še dolgo leto. "

Medtem, ko se je Parkinsonu uspelo uvrstiti direktno v tretjo rundo tekmovanja, se bo nekaj zvenečih surferskih imen moralo spopasti še v drugi rundi, med njimi tudi Mick Fanning in Taj Burrow ter Kelly Slater.

Tiago Pires, trenutno trinajsti na ASP lestvici, je v prvi rudni zagotovo osvojil največji skalp, saj je premagal devetkratnega ASP World prvaka Kellyja Slaterja, ki se bo moral prebiti skozi drugo rundo. " Kelly da tekmovanju še dodatni nivo, " je komentiral Pires. " V bojui z Kellyjem ne smeš narediti napake. Poskusil sem izbrati najboljše valove in dal vse od sebe. Na srečo se je danes zame vse odvilo dobro. "

Neco Padaratz je v brazilskem boju premagal svoja rojaka Adriana de Souzo in Jadsona Andrea. "V Praia da Vila prihajam že od devetga leta starosti, ko sem osvojil svojo prvo zmago. Zame je to 25-letna zgodovina na tem kraju. Sem prihajam vsako zimo trenirat na težje valove. Zame je to poseben spot. "

"Adriano in Jadson sta zelo dobra surferja, " je komentiral Padaratz. " Vesta, da lahko dobita točke na vsakem valu. Danes sta tu lovila točke. Zadnje čase veliko treniram in končno se vse vloženo delo kaže tudi na točkah. "

Matt Wilkinson, rookie dneva, je skozi prvo rundo prikazal odlično surfanje. "Valovi tu so precej podobni valovom, na katerih z Adrianom Buchanom surfava doma," je komentiral Wilkinson. " Tam surfava vsak dan. Smešno je, da sva z Ace-om (Adrian) padla v isti heat. Ace je nekdo, ki ga občudujem že celo življenje. Vesel sem, da sem zmagal v heatu. To mi daje dovolj samozavesti za nadaljevanje tekmovanja. "

Rezultati 1.runde Billabong Santa Catarina Pro tekmovanja:
Heat 1: Jeremy Flores (FRA) 12.33, Adam Melling (AUS) 11.64, Fredrick Patacchia (HAW)
Heat 2: Dane Reynolds (USA) 13.00, Jay Thompson (AUS) 9.17, Roy Powers (HAW) 4.14
Heat 3: Neco Padaratz (BRA) 14.50, Jadson Andre (BRA) 13.24, Adriano de Souza (BRA) 12.17
Heat 4: Bede Durbidge (AUS) 12.17, Nate Yeomans (USA) 11.83, Michel Bourez (PYF) 6.73
Heat 5: Jordy Smith (ZAF) 13.87, Travis Logie (ZAF) 12.33, Daniel Ross (AUS) 11.16
Heat 6: Bobby Martinez (USA) 13.33, Andy Irons (HAW) 11.37, Marco Polo (BRA) 9.73
Heat 7: Joel Parkinson (AUS) 18.20, Blake Thornton (AUS) 12.93, Luke Stedman (AUS) 7.56
Heat 8: C.J. Hobgood (USA) 12.10, Taj Burrow (AUS) 10.67, Tanio Barreto (BRA) 9.64
Heat 9: Tom Whitaker (AUS) 13.67, Mick Fanning (AUS) 10.80, Ricardo dos Santos (BRA) 10.50
Heat 10: Tiago Pires (PRT) 12.67, Messias Felix (BRA) 11.83, Kelly Slater (USA) 10.17
Heat 11: Tanner Gudauskas (USA) 12.17, Dean Morrison (AYS) 11.43, Kai Otton (AUS) 10.84
Heat 12: Matt Wilkinson (AUS) 15.23, Adrian Buchan (AUS) 12.53, Kekoa Bacalso (HAW) 9.84
Heat 13: Damien Hobgood (USA) 12.63, Mick Campbell (AUS) 12.33, Luke Munro (AUS) 8.27
Heat 14: Patrick Gudauskas (USA) 12.70, Ben Dunn (AUS) 8.94, Kieren Perrow (AUS) 6.97
Heat 15: Owen Wright (AUS) 12.00, Chris Davidson (AUS) 10.92, Brett Simpson (USA) 10.33
Heat 16: Taylor Knox (USA) 13.93, Dusty Payne (HAW) 12.67, Drew Courtney (AUS) 5.97
 

Billabong Santa Catarina Pro ROUND 2 MATCH-UPS:
Heat 1: Taj Burrow (AUS) vs. Tanio Barreto (BRA)
Heat 2: Mick Fanning (AUS) vs. Ricardo dos Santos (BRA)
Heat 3: Kelly Slater (USA) vs. Messias Felix (BRA)
Heat 4: Adriano de Souza (BRA) vs. Blake Thornton (AUS)
Heat 5: Fredrick Patacchia (HAW) vs. Marco Polo (BRA)
Heat 6: Kai Otton (AUS) vs. Travis Logie (ZAF)
Heat 7: Adrian Buchan (AUS) vs. Nate Yeomans (USA)
Heat 8: Kieren Perrow (AUS) vs. Jay Thompson (AUS)
Heat 9: Chris Davidson (AUS) vs. Adam Melling (AUS)
Heat 10: Luke Stedman (AUS) vs. Luke Munro (AUS)
Heat 11: Andy Irons (HAW) vs. Ben Dunn (AUS)
Heat 12: Daniel Ross (AUS) vs. Brett Simpson (USA)
Heat 13: Michel Bourez (PYF) vs. Dusty Payne (HAW)
Heat 14: Jadson Andre (BRA) vs. Drew Courtney (AUS)
Heat 15: Roy Powers (HAW) vs. Mick Campbell (AUS)
Heat 16: Dean Morrison (AUS) vs. Kekoa Bacalso (HAW)

Joel Parkinson, trenutno šesti na ASP lestvici, je gledalce in sotekmovalce presenetil z perfektnim forehand aerialom in s tem osvojil najvišjo single-wave oceno s perfektnimi 9.93 točkami od 10 možnih točk. ” Imel sem že dve solidni oceni, zato sem bil res sproščen, ” je komentiral Parkinson. ” Ko sem ujel ta val, sem mislil, da sem previsoko, a se je surf “prilepil” na moje noge, tako da sem poskusil odpeljati trik do konca, ” je v smehu dodal Joel. “Surfal sem z res super dilco in enkratnim izborom finov. ”


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply