Belgrade Beer Fest 2010

Ušče, Beograd

V sedmih letih obstoja je festival Belgrade Beer Fest postal eden od najbolj obiskanih glasbenih festivalov v Evropi, redni gostje pa so vsako leto tudi slovenski izvajalci. Letos od naših, v eminentni družbi Riblje Čorbe, Van Gogha, Bajage in drugih zvenečih imen, nastopajo Pankrti in Siddharta.

Letos bo festival potekal od 18. do 22. Avgusta in sicer na Ušću, ki je najatraktivnejše koncertno prizorišče na prostem v Srbiji.  V produkciji Beogradske kulturne mreže festival beleži skozi vseh sedem let izjemen obisk. Tako se je lani skozi 5 fetivalskih dni zvrstilo kar 650.000 ljudi, letos pa jih organizatorji pričakujejo še več, in tako dobiva projekt tudi vedno večji turistični potencial.

Recept za uspeh Beer Festa je preprost in učinkovit: brezplačen vstop, odličen izbor piva po dostopnim cenah  in kakovosten glasbeni program. Letos bodo tako za pravi rokenrol poskrbeli Riblja čorba, Bajaga z Instruktori, Van Gogh, Partibrejkersi, YU Grupa, Orthodox Celts, Blaža i Kljunovi, Dejan Cukić, Del Arno Bend, Sunshine in številni drugi. Poleg rokenrola pa bo kot vsako leto odmeval tudi etno zvuk (Bilja Krstić i Bistrik, Luis) in pa starogradska muzika (Legende).

Na Beer Festu bodo nastopili tudi izvajalci iz drugih republik nekdanje skupne države: Pankrti, Siddharta, Kiril Džajkovski, Jurica Pađen i Aerodrom, Neno Belan.  Za glasbene uzžitke bo poskrbela še Ana Popović, beograjska blues kitaristka,  ki ji je doslej uspela lepa kariera v Evropi in Ameriki. Glavni zvezdi DJ programa pa bosta Beni Benasi in Marko Milićević.

 Beogradska kulturna mreža poleg festivala organizira tudi različne kampanje. Največja kampanja preteklega leta je bila tako akcija "Biram da recikliram". Marketinški časopis Taboo je to kampanjo razglasil za eno najboljših preteklega leta. In tako se prav ta kampanja nadaljuje tudi letos.

 Letos bosta na Beer Festu tudi dve VIP tribuni, namenjeni uglednim gostom. Beer Fest ni samo masovna manifestacija, posvečena pivu in glasbi, ampak je postala tudi mesto resnih poslovnih srečanj ter kraj, kamor pridejo direktorji večjih podjetij, uspešni menedžerji, diplomati in tako dalje. Njim so organizatorji namenili dve sekciji: Staropramen biznis VIP in Heineken Kontinental VIP.

V sedmih letih obstoja je festival Belgrade Beer Fest postal eden od najbolj obiskanih glasbenih festivalov v Evropi, redni gostje pa so vsako leto tudi slovenski izvajalci. Letos od naših, v eminentni družbi Riblje Čorbe, Van Gogha, Bajage in drugih zvenečih imen, nastopajo Pankrti in Siddharta. Letos bo festival potekal od 18. do 22. Avgusta in sicer na Ušću, ki je najatraktivnejše koncertno prizorišče na prostem v Srbiji. V produkciji Beogradske kulturne mreže festival beleži skozi vseh sedem let izjemen obisk. Tako se je lani skozi 5 fetivalskih dni zvrstilo kar 650.000 ljudi, letos pa jih organizatorji pričakujejo še več, in tako dobiva projekt tudi vedno večji turistični potencial.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply