BEAT.NC

Edini reper med pevci in edini pevec med reperji

Izvajalec z umetniškim imenom Beat.nc prihaja na slovensko sceno s popolno kombinacijo rapa in petja, ki ga že v startu opredeljuje v povsem novo kategorijo, ki je pri nas še ne poznamo.

Beat.nc pa ne izstopa samo s svojo glasbo, temveč tudi s svojim življenjskim slogom in zanimivim imidžem. Ljudje reperja in pevca opisujejo z besedami samosvoj, srčen, umetnik, glasbeni perfekcionist. Njegove rime so drugačne, kot smo jih vajeni od večine slovenskih reperjev – so široke, globoke, imajo dolžino, predvsem pa višino. Beat.nc na čisto svoj način pričara poslušalcu najbolj pereče probleme naše družbe, z istim entuziazmom pa je zmožen oslikati tudi najbolj puhle teme našega vsakdana. Na radijske postaje prihaja kot prvi single “Ne bi vedu”, ki hkrati napoveduje prvenec z naslovom ”SOLO”, ki bo dokončan v naslednjih mesecih.

Za pesem ”Ne bi vedu” je Beat.nc že posnel videospot, režiral pa ga je Jure Matjažič, ki je Slovenijo v preteklih mesecih že prevetril s spotom skupine Elvis Jackson, Not Here To Pray. Videospot, ki bo na ogled v sredini oktobra, bo vsekakor segal iz povprečja vizualno videnega, saj je Matjažič tokrat poskrbel za zanimiv video “eksperiment”.

Beat.nc o singlu Ne bi vedu:
»Komad je sestavljen iz 2 delov. V prvemu govorim o odjemalcu droge, v drugem delu pa o prodajalcu. Pesem ohranja vidik, da človek ni apriori pokvarjen, ampak to potencira okolica in okoliščine, ki jim je izpostavljen.«

O Beat.nc-u: Prve osnove je Beat.nc pridobil v glasbeni šoli, veliko pa se je naučil tudi od svojega očeta glasbenika. Zgodaj se je dokazal kot talentiran glasbenik, saj je bil pri prvi skupini Terapija angažiran kot avtor in producent, velikokrat pa je sodeloval tudi na različnih glasbeno-umetniških natečajih in dosegal zavidljive rezultate. Na poti do svoje solistične kariere je sodeloval z znanimi slovenskimi ter tujimi glasbeniki in skupinami, kot so Ambiental crue (Luka Podgornik, Lovro Ravbar, Teo Collori), Matko Koolade, Trkaj, Klemen Klemen in drugi.

Izvajalec z umetniškim imenom Beat.nc prihaja na slovensko sceno s popolno kombinacijo rapa in petja, ki ga že v startu opredeljuje v povsem novo kategorijo, ki je pri nas še ne poznamo. Beat.nc pa ne izstopa samo s svojo glasbo, temveč tudi s svojim življenjskim slogom in zanimivim imidžem. Ljudje reperja in pevca opisujejo z besedami samosvoj, srčen, umetnik, glasbeni perfekcionist. Njegove rime so drugačne, kot smo jih vajeni od večine slovenskih reperjev – so široke, globoke, imajo dolžino, predvsem pa višino. Beat.nc na čisto svoj način pričara poslušalcu najbolj pereče probleme naše družbe, z istim entuziazmom pa je zmožen oslikati tudi najbolj puhle teme našega vsakdana. Na radijske postaje prihaja kot prvi single “Ne bi vedu”, ki hkrati napoveduje prvenec z naslovom ”SOLO”, ki bo dokončan v naslednjih mesecih. Za pesem ”Ne bi vedu” je Beat.nc že posnel videospot, režiral pa ga je Jure Matjažič, ki je Slovenijo v preteklih mesecih že prevetril s spotom skupine Elvis Jackson, Not Here To Pray. Videospot, ki bo na ogled v sredini oktobra, bo vsekakor segal iz povprečja vizualno videnega, saj je Matjažič tokrat poskrbel za zanimiv video “eksperiment”.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply