Autechre

ob 21.00, Kino Šiška, Ljubljana

Autechre – poleg Aphexa Twina in Squarepusherja – veljata za osrednja predstavnika vplivne britanske založbe Warp, ki je skozi devetdeseta leta povila in ustoličila izraz IDM (intelligent dance music).

Rob Brown in Sean Booth sta duo formirala daljnega leta 1987 v angleškem Rochdaleu, z začetki, trdno vkoreninjenimi v tehnu, elektru in hip hopu. Od podpisa za založbo Warp leta 1993, pa sta Autechre – s čedalje bolj eksperimentalno produkcijo kompleksnih ritmov in subtilnih abstraktnih melodij – postala takorekoč sinonim za estetiko, ki je v veliki meri inspirirala sodobno elektronsko in glasbeno produkcijo nasploh. 23.3. uradno izide novi album dua Autechre za založbo Warp z naslovom Oversteps, le slab teden po uradnem izidu ga pa bosta v sklopu promocijske turneje v živo predstavila tudi na odru Kina Šiška.

Kot je pri njiju v navadi, bosta Autechre na turnejo s sabo vzela še nekaj zanimivih glasbenih kolegov; tako se bodo v istem paketu predstavili še trije izredni ustvarjalci avantgardne elektronske glasbe.

Russell Haswell je multidisciplinarni umetnik, ki operira v poljih vizualne umetnosti, video arta, na zvočnem področju pa je znan kot raziskovalec ekstremnih zvočnih polj in po sodelovanjih z ikonami ekstemne kompjuterske glasbe, kot so Florian Hecker, Masami Akita (Merzbow), Francisco Lopez, KTL in drugi.

Rob Hall je DJ iz Manchestra, znan tudi pod psevdonimom Ad Vanz in po aktivnosti pri založbi Skam Records in v kolektivu Gescom.

Autechre, poleg Aphexa Twina in Squarepusherja, veljata za osrednja predstavnika vplivne britanske založbe Warp, ki je skozi devetdeseta leta povila in ustoličila izraz IDM. Rob Brown in Sean Booth sta duo formirala daljnega leta 1987 v angleškem Rochdaleu, z začetki, trdno vkoreninjenimi v tehnu, elektru in hip hopu. Od podpisa za založbo Warp leta 1993, pa sta Autechre – s čedalje bolj eksperimentalno produkcijo kompleksnih ritmov in subtilnih abstraktnih melodij – postala takorekoč sinonim za estetiko, ki je v veliki meri inspirirala sodobno elektronsko in glasbeno produkcijo nasploh.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply