AstroDisco

Ob 23. uri, Klub k4, Ljubljana

Astrodisco v leto 2011 vstopa s pionirjem berlinske techno scene, ki pod različnimi psevdonimi še vedno piše zgodovino najbolj elektronskega mesta.

DJ Pete je med techno geeki najbolj čislan kot uradni naslednik dub techno očakov Basic Channel, saj je v duetu Scion z Renejem Lowejem leta 1995 otvoril podzaložbo institucije Basic Channel z imenom Chain Reaction. Pod aliasoma Scion in Substance je v petnajstletni karieri nanizal več legendarnih delayev in reverbov ter remiksiral imena kot so Juan Atkins, Robert Hood in Rhythm & Sound. Da je Pete domač tudi v bolj robustnem zvokovju pa priča rezidenca na kultnih večerih Dynamic Tension, ko je stari dobri Tresor redno brusil skupaj z britanskim železarjem Surgeonom. Peter Kuschnereit še vedno neguje techno klasicizem in lovi najbolj sveže dubstep voblje, saj je dolgoletni član elitne ploščarne Hardwax ter novopečeni rezident razvpitega kluba Berghain.

Kako zveni teza o zadnjih dvajsetih letih minimalistične plesne elektronike s perspektive zaslužnega berlinskega profesorja preverite v petek 11. februarja v ljubljanski kleti.

Techni Floor

Substance aka DJ Pete (Scion Versions, Chain Reaction)
Dojaja (Ago tela, Chilli Space)
Octex (Ago tela, Chilli Space)
Electrosaurus (Ago Tela, Chilli Space)

Data Floor

Dataminions (1605, Astrodisco)
Bownr vs Pohalino (zAvodKru)
Jerry (freelance)

Vj
Fšk

Vstopnina:
Do 24h: 7 €
Študent, Letak: 8 €
Po 24h: 10 €

Astrodisco v leto 2011 vstopa s pionirjem berlinske techno scene, ki pod različnimi psevdonimi še vedno piše zgodovino najbolj elektronskega mesta. DJ Pete je med techno geeki najbolj čislan kot uradni naslednik dub techno očakov Basic Channel, saj je v duetu Scion z Renejem Lowejem leta 1995 otvoril podzaložbo institucije Basic Channel z imenom Chain Reaction. Pod aliasoma Scion in Substance je v petnajstletni karieri nanizal več legendarnih delayev in reverbov ter remiksiral imena kot so Juan Atkins, Robert Hood in Rhythm & Sound. Da je Pete domač tudi v bolj robustnem zvokovju pa priča rezidenca na kultnih večerih Dynamic Tension, ko je stari dobri Tresor redno brusil skupaj z britanskim železarjem Surgeonom.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply