Apocalyptica

Ob 20.uri, Cvetličarna, Ljubljana

Finska orkestralna rock skupina je od ustanovitve leta 1993 izdala šest studijskih albumov, na katerih je moč najti orkestralne pesmi, zaigrane na violončelo, nekatere obogatene tudi z vokali. Skupina je v tem času raziskovala različne glasbene stile, od hitrih, melodičnih rifov do počasnejših delov. Njihova glasba je vedno bila dinamična in melodična. S svojim sedmim albumom, 7th Syphony, so ustvarili album, ki ni le simfoničen, praktično je simfonija.

Na njihovem najnovejšem albumu, 7th symphony, so pesmi, ki so veliko trše od prejšnjih. Album pomeni za skupino naslednji korak v kreativni evoluciji skupine. Večino pesmi je produciral Joe Baressi (Queens of the Stone Age, Tool), skupaj s Howardom Bensonom (My Chemical Romance, Papa Roach).

Mnogi kritiki so mnenja, da bodo privrženci Apocalyptice dobro sprejeli nov album, še posebej pa privrženci metala, saj je album nekoliko trši in zanimivejši od prejšnjih. Je odlična mešanica klasične glasbe in metala. Poleg šestih simfoničnih pesmi album vsebuje štiri pesmi z vokali, ki so bili napisani skupaj z drugimi etabliranimi ustvarjalci. Med njimi je tudi pesem, ki so jo posneli skupaj z Gavinom Rossdalom, frontmanom skupine Bush.

Album 7th symphony je glasbeni vrhunec zadnjih sedemnajstih let ustvarjanja. Toppinen se je leta 1993 skupaj s tremi sošolci prestižne Sibelius akademije odločil, da je čas, da svet spozna edinstveno mešanico klasične in metal glasbe. Tri leta kasneje, leta 1996, so izdali svoj prvenec, Apocalyptica Plays Metallica by Four Cellos. Danes, sedemnajst let od nastanka skupine, se lahko člani Apocalyptice pohvalijo z impresivno kariero, ki pa še ne kaže znakov konca.


Diskografija:

Apocalyptica Plays Metallica by Four Cellos (1996)
Inquisiton Symphony (1998)
Reflections Revised (2003)
Apocalyptica (2005)
Amplified – A Decade of Reinventing The Cello (2006)
Worlds Collide (2007)
7th Symphony (2010)

Finska orkestralna rock skupina je od ustanovitve leta 1993 izdala šest studijskih albumov, na katerih je moč najti orkestralne pesmi, zaigrane na violončelo, nekatere obogatene tudi z vokali. Skupina je v tem času raziskovala različne glasbene stile, od hitrih, melodičnih rifov do počasnejših delov. Njihova glasba je vedno bila dinamična in melodična. S svojim sedmim albumom, 7th Syphony, so ustvarili album, ki ni le simfoničen, praktično je simfonija. Na njihovem najnovejšem albumu, 7th symphony, so pesmi, ki so veliko trše od prejšnjih. Album pomeni za skupino naslednji korak v kreativni evoluciji skupine. Večino pesmi je produciral Joe Baressi (Queens of the Stone Age, Tool), skupaj s Howardom Bensonom (My Chemical Romance, Papa Roach).


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply