ALIEN JE NAZAJ V VELIKEM SLOGU

Alienov dolgo pričakovan udarni single Slovenija dala je gol, sproduciran v deželi kriketa Indiji, je po zmagovitem Sazas Sax, ki ga je odrepal v sodelovanju s Kosto in Klemen Klemnom pred leti, vsekakor veliko presenečenje in morda celo glavni glasbeni favorit letošnje nogometno inspirirane sezone.

Eliten, v nov elektro funk zapakiran dancefloor zvok, je po prvih odzivih vsekakor na odlični poziciji, da se konkretno postavi ob bok vsem obstoječim nogometnim himnam Slovenije in publiki, ki se je že naposlušala ‘kdor ne skače’ prebujajočih slovenskih navijačin.
Vsekakor si zaslužimo še več takih modernih pristopov, ki jih očitno Dalaj Eegol, kljub multidisciplinarnem artističnem življenju med Azijo in Slovenijo z lahkoto obvlada. Vokal je posnel v studiu pri Petru Penku v Ljubljani, s katerim sta travnato žogasti hip/hop desant, kot že prej pri Sazas Sax, skupno tudi zmiksala, v še en originalen in morda celo ekstravaganten single.

‘V trenutku, ko je Slovenija z zmagovitim golom nad Rusi v kvalifikacijah dosegla tako zaželeno uvrstitev na svetovno prvenstvo, me je prešinilo, po dolgih letih, da je pravi trenutek za komad z naslovom Slovenija dala je gol, ki je očitno besedna igra znotraj mojega imena: Dalaj Eegol…’

Po lanskoletni uspešni, praktično razprodani turneji ob obletnici izida prvih dveh CD-jev Leva scena in Smetana za frende (15 in 10 let), se je odpravil nazaj v Indijo, kjer je čez zimo sproduciral glasbo za single in ga potem po vrnitvi v Slovenijo zmiksal ter posnel vokal. Video material, ki bi naj bil zmontiran do konca tega tedna, je posnel že v Indiji, kjer mu je pri snemanju ‘nobudget’ spota kot kamerman pomagal Matej Ukmar, s katerim je v okviru Umetniškega društva Kerubin sodeloval že pri več kot dvajset projektih v približno desetih letih obstoja društva.

‘Ko sem slišal vse obstoječe himne in support zvoke nekaterih slovenskih glasbenikov, me je dejansko postalo sram, da ne zmorejo naredit enega poštenega reprezentativnega komada… OK, sem si rekel: ALIEN is BACK!!!’

Alienov dolgo pričakovan udarni single Slovenija dala je gol, sproduciran v deželi kriketa Indiji, je po zmagovitem Sazas Sax, ki ga je odrepal v sodelovanju s Kosto in Klemen Klemnom pred leti, vsekakor veliko presenečenje in morda celo glavni glasbeni favorit letošnje nogometno inspirirane sezone. Eliten, v nov elektro funk zapakiran dancefloor zvok, je po prvih odzivih vsekakor na odlični poziciji, da se konkretno postavi ob bok vsem obstoječim nogometnim himnam Slovenije in publiki, ki se je že naposlušala ‘kdor ne skače’ prebujajočih slovenskih navijačin. Vsekakor si zaslužimo še več takih modernih pristopov, ki jih očitno Dalaj Eegol, kljub multidisciplinarnem artističnem življenju med Azijo in Slovenijo z lahkoto obvlada. Vokal je posnel v studiu pri Petru Penku v Ljubljani, s katerim sta travnato žogasti hip/hop desant, kot že prej pri Sazas Sax, skupno tudi zmiksala, v še en originalen in morda celo ekstravaganten single. ’V trenutku, ko je Slovenija z zmagovitim golom nad Rusi v kvalifikacijah dosegla tako zaželeno uvrstitev na svetovno prvenstvo, me je prešinilo, po dolgih letih, da je pravi trenutek za komad z naslovom Slovenija dala je gol, ki je očitno besedna igra znotraj mojega imena: Dalaj Eegol…’ Po lanskoletni uspešni, praktično razprodani turneji ob obletnici izida prvih dveh CD-jev Leva scena in Smetana za frende (15 in 10 let), se je odpravil nazaj v Indijo, kjer je čez zimo sproduciral glasbo za single in ga potem po vrnitvi v Slovenijo zmiksal ter posnel vokal. Video material, ki bi naj bil zmontiran do konca tega tedna, je posnel že v Indiji, kjer mu je pri snemanju ‘nobudget’ spota kot kamerman pomagal Matej Ukmar, s katerim je v okviru Umetniškega društva Kerubin sodeloval že pri več kot dvajset projektih v približno desetih letih obstoja društva. (več na www.MatejUkmar.com in www.kerubin.com )


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply