ADAM X (Sonic Groove, LIES/USA) v BOŽIDARJU

Ni debate. V Ljubljano končno prihaja pionir ameriške techno scene, avtoriteta industrial discipline in od leta 2009 tudi eden favoritov za nežnejše fene hipnotičnih techno odvodov.

Adam je na techno vlak sedel s pomočjo brata Frankieja Bonesa, rejv ikone New Yorka ter prek Joeya Beltrama, s katerim je do leta 1990 vlake le grafitiral. Devetdeseta so bila pestra. Poleg dostavljanja plesnih nažigancij v britanske in ameriške referenčne založbe je Adam zalagal Brooklyn še s kultnimi dogodki Storm Rave ter platami v štacuni Sonic Groove. Biznis je v drugi polovici devetdesetih preusmeril v založbo, zadišalo pa mu je tudi EBM usnje, ki ga je zategnil z različnim psevdonimi. Evropski preboj mu je uspel v 2009, ko je s projektom Traversable Wormhole pomagal pokopati minimal plink plonk in začel tresti Berghain še pred prihodom italijanskih turistov. Tudi trenutno industrial in EBM techno reneseanso je pričakal v polni bojni opremi, najsi bo z novačenjem surovih mladcev in težkokategornikov za Sonic Groove, izdajami za L.I.E.S. ali serialko v Tresorju.

Tridesetletna techno brazgotina prihaja v Božidarja na krilih novega dolgometražca Recon Mission, s katerim se pripravlja na apokalipso. In mi z njim.

Dvorana, 00-05:
Adam X (Sonic Groove, L.I.E.S.) – 3h set
Schrauff Elements

Vir: Božidar

 


Posted

in

by