8 slovencev na zahtevnih terenih Champérya

Pred nami sta zadnji dve evropski dirki svetovnega pokala pred odhodom na zadnjo dirko in svetovno prvenstvo v Severno Ameriko. Ekipi Unior Tools Team in MBK Orbea bosta ta vikend nastopili v Champéryu v Švici, čez teden dni pa še v dolini Val di Sole v Italiji.

Champéry je prizorišče, ki si je s tehničnimi in zahtevnimi programi ter nepredvidljivim vremenom v nekaj kratkih letih pridobilo status kultne dirke. Prav tu bo prihodnje leto tudi svetovno prvenstvo v vseh disciplinah, zato je ta dirka še toliko bolj pomembna. Letos sta na sporedu dirki v olimpijskem krosu in spustu, nastopili bosta torej obe slovenski UCI MTB ekipi MBK Orbea in Unior Tools Team.

V spustu bodo nastopili Jan Cestnik, Žiga Pandur, Nejc Rutar, Kristjan Vreček; prav tako pa tudi ‘naša’ grška tekmovalka Maria Michalogiannaki. Finale na tehnično zelo težki, a hkrati tekoči in zanimivi progi bo v soboto, še prej pa se bodo mogli naši prebiti preko kvalifikacij. Te bodo zaradi močnega deževja prava loterija, prav vsaka napaka ali neprevidnost pa bo lahko odločila o uspehu ali neuspehu.

V nedeljo bodo prizorišče zavzeli tekmovalci v krosu, med njimi bosta tudi naši dekleti Tanja Žakelj in Nina Homovec. Tanja se bo seveda borila za čim višjo skupno uvrstitev, znotraj tega pa tudi za novo uvrstitev na stopničke v kategoriji do 23 let. Tanja cilja visoko tudi v seštevku pokala, zato je dobra uvrstitev pomembna tudi v tem pogledu.

Pred dirko deklet v nedeljo je na sporedu še dirka mladincev na kateri bosta nastopila Urban Ferenčak in Rok Korošec.

Povzetek urnika dirke svetovnega pokala – Champéry, Švica

Petek, 23. julij

14:00 : DH kvalifikacije

Sobota, 24. julij
13:15 : DH finale ženske
14:00 : DH finale moški

Nedelja, 25. julij

09:00 : XC mladinci in mladinke
11:15 : XC ženske
14:30 : XC moški

Pred nami sta zadnji dve evropski dirki svetovnega pokala pred odhodom na zadnjo dirko in svetovno prvenstvo v Severno Ameriko. Ekipi Unior Tools Team in MBK Orbea bosta ta vikend nastopili v Champéryu v Švici, čez teden dni pa še v dolini Val di Sole v Italiji. Champéry je prizorišče, ki si je s tehničnimi in zahtevnimi programi ter nepredvidljivim vremenom v nekaj kratkih letih pridobilo status kultne dirke. Prav tu bo prihodnje leto tudi svetovno prvenstvo v vseh disciplinah, zato je ta dirka še toliko bolj pomembna. Letos sta na sporedu dirki v olimpijskem krosu in spustu, nastopili bosta torej obe slovenski UCI MTB ekipi MBK Orbea in Unior Tools Team. V spustu bodo nastopili Jan Cestnik, Žiga Pandur, Nejc Rutar, Kristjan Vreček; prav tako pa tudi ‘naša’ grška tekmovalka Maria Michalogiannaki. Finale na tehnično zelo težki, a hkrati tekoči in zanimivi progi bo v soboto, še prej pa se bodo mogli naši prebiti preko kvalifikacij. Te bodo zaradi močnega deževja prava loterija, prav vsaka napaka ali neprevidnost pa bo lahko odločila o uspehu ali neuspehu. V nedeljo bodo prizorišče zavzeli tekmovalci v krosu, med njimi bosta tudi naši dekleti Tanja Žakelj in Nina Homovec. Tanja se bo seveda borila za čim višjo skupno uvrstitev, znotraj tega pa tudi za novo uvrstitev na stopničke v kategoriji do 23 let. Tanja cilja visoko tudi v seštevku pokala, zato je dobra uvrstitev pomembna tudi v tem pogledu. Pred dirko deklet v nedeljo je na sporedu še dirka mladincev na kateri bosta nastopila Urban Ferenčak in Rok Korošec.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply