4kros ogrel 10.000 kolesarskih navdušencev

Prvo dejanje letošnjega Svetovnega pokala gorskih kolesarjev, današnji 4kros je za nami. Za uvod smo videli kar nekaj atraktivnih »četverobojev«, tri zares hude padce, ki so se na srečo končali brez hujših posledic in okoli 10.000 akcije željnih gledalcev, ki so pod mariborskim Pohorjem ponovno ustvarili enkratno vzdušje.

Že v šestnajstini finala je množica gledalcev lahko dobila občutek za to, kaj jih čaka skozi potek turnirja. Zahtevna parkura, atraktivna prehitevanja na najtežjih delih, bolj in manj hudi padci so ustvarili pogoje za zares dobro vzdušje ob progi, ki pa so ga še podžgali nastopi treh Slovencev, Tilna Franka, Mateja Stapiča in Luke Novaka. Najdlje je zdržal prav Frank, ki je na koncu zasedel 19. mesto.

Zmagovalec v moški konkurenci je sicer nekoliko presenetljivo postal Španec Rafael Alvarez De Lara Lu na Specializedu pred Nemcema Guidom Tschuggom na Fusionu in Johannesom Fischbachom na Ghostu.

Letonja uvodna preizkušnja je postregla s kar nekaj presenetljivimi izpadi favoritov. Tako je že na prvi prepreki ostal Američan Brian Lopes, finala pa niso videli tudi Dan Atherton, Kamil Tatarkovič, Filip Polc, Romain Saladini in Cederic Gracia.

V ženski konkurenci je pokazala največ znanja in imela tudi največ sreče prva favoritka za zmago Nizozemka Anneke Beerten na Intenseu pred Avstrijko Anito Molcik na Yetiju in Britanko Fionn Griffiths na kolesu znamke Norko.

Jutri se bo na Pohorju zgodil še letošnji spust za Svetovni pokal z rekordnimi 290 tekmovalci in 34 tekmovalkami na startu. Osrednji del se bo začel s polfinali ob 10.30 in finalnimi vožnjami ob 14.30.

Prvo dejanje letošnjega Svetovnega pokala gorskih kolesarjev, 4kros je za nami. Za uvod smo videli kar nekaj atraktivnih »četverobojev«, tri zares hude padce, ki so se na srečo končali brez hujših posledic in okoli 10.000 akcije željnih gledalcev, ki so pod mariborskim Pohorjem ponovno ustvarili enkratno vzdušje.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply