4 KLUBSKI VEČERI @ METELKOVA

JAN JELINEK, SIMBOL ONE, K.O.F.Y., CHEEBA in drugi

Zaključek open-air dogodka nas bo popeljal na štiri klubske večere na lokacije Metelkove. Naša ušesa in telesa se bodo utapljala v improvizaciji, vratolomnih in funky ritmih, jamajško nigerijskih vibracijah, mehkočutnih disko melodijah in še v marsičem.

MENZA PRI KORITU

JAN JELINEK GROUPSHOW (NEM)
Jan Jelinek, berlinski DJ in producent ter eden vodilnih svetovnih ustvarjalcev eksperimentalne elektronike, se nam bo na Festivalu pomladi predstavil v zasedbi Groupshow. V živo Jan Jelinek ob pomoči renomiranega multiinstrumentalista in producenta Andrewa Peklerja ter bobnarja Hanna Leichtmanna, vzpostavlja dinamično ravnovesje med skupinsko improvizacijo in ustrezno predstavitvijo odličnega novega albuma The Martyrdom of Groushow, ki je za legendarno berlinsko založbo ~scape izšel v začetku letošnjega aprila.

Festivalski koncertni dogodek pripravljamo v sodelovanju z društvom Kataman in Zavodom Projekt Atol.
Vstopnina: 9 EURO

GALA HALA

Festival pomladi – Codeep Floor
DJ CHEEBA (Solid Steel) – gost
DJ Borka, DJ Bakto, DJ Dado, VJ Ozo

Cheeba je že nekaj časa eden odmevnejših in popularnejših SolidSteelovih DJ-jev, kar se je izkazalo, ko so poslušalci njegov miks »Cheeba Investigates …« izglasovali za Mix of The Year. Od takrat njegove neprekosljive tehnične sposobnosti in uho, naperjeno v inovativne plesne ritme, odmevajo po vsej Veliki Britaniji in vedno pogosteje tudi drugod po Evropi. Cheeba je po skoraj šestih mesecih dela v svoj set vključil tudi vizualije in ga poimenoval »How to be a detective«. Tako zdaj scratcha vse od Muppet showa do Aphex Twina, na veselje in začudenje naših nog, ušes in oči. Odkritje!
Vstopnina: 7 EURO

CHANNEL 0

Pomlad na smetišču s SYMBOLONE
Vigred v barvah elektroidnega diska

Zvočni romanticizem:
SymbolOne (Archibell Records, CRO/IRL)
NubiS (Smetnjak)
mk (Smetnjak)
Video poetika:
Mina Fina (Smetnjak)
Okrasna mehkočutnost :
Kitch-Nitsch.com (Smetnjak)

Neizogibnosti SymbolOne-ovega obiska smetišča smo se zavedli v trenutku, ko smo njun komad Love Juice prvič slišali v skrivnostno zavrnjenem miksu, ki sta ga za serijo Fabric pripravila univerzalna favorita indie elektronike, Justice. Čeprav se zdi, bi bila že zgolj himničnost dotične disko poeme povsem opravičila njuno povabilo, je preteklo leto izpričalo, da gre pri hrvaško-irskem tandemu za toliko več kot one-hit-wonder. S še nekaj skritimi aduti v rokavu in ameriško turnejo pred duri, sta SymbolOne vsekakor akt, ki vam bi moral postati všeč, preden za njim znorijo vsi ostali. Pomladnih romanc za vse!
Vstopnina: 7 EURO

KLUB GROMKA

Festival pomladi – BASS-Dubstep Floor
K.O.F.Y. (Jam / Srb) – gost
DJ MoodSwinger (Srb)
Octex (rx:tx)

K.O.F.Y ali Winston Kofy Ahman, glasbeni producent in umetnik govorjene besede. Poezijo, ki črpa iz njegovih nigerijsko jamajških korenin, kombinira z dub-om, hiphop-om in glasbami sveta. Leta 2008 se je pričel ukvarjati z glasbo, ki temelji na izpovednih post političnih besedilih. Njegov prvi album “Return of the Secretary General EP” je objavil in je na voljo na njegovem myspace profilu. K.O.F.Y se je nedavno preselil v Beograd, kjer trenutno živi.
Vstopnina: 5 EURO

VSTOP na vse klubske večere na Metelkovi bo mogoč s klubsko festivalsko vstopnico, katere prodaja bo stekla v poznih večernih urah na blagajni Gala Hale po ceni 12 EUR.

Za tiste, ki si želijo obiskati samo izbrane klubske dogodke bodo vstopnice na voljo na blagajni vsakega kluba.

PRIPOROČAMO!
Zagotovite si vstop na vse dogodke s festivalsko karto, ki omogoča obisk open aira in vseh štirih klubov, mi pa bomo poskrbeli, da boste lahko ujeli prav vse glavne zvezde večera. Festivalska vstopnica vam torej omogoča ogled 8 koncertov vrhunskih tujih izvajalcev ter 10 domačih actov.

Festivalsko vstopnico po ceni 25 EUR si lahko zagotovite z rezervacijo na naslov tickets.mota@gmail.com.

PRVIH 100 KUPCEV FESTIVALSKE VSTOPNICE PREJME OFFICIAL POMLADNI FESTIVALSKI MIKS CD by Dj BAKTO (Codeep) ZASTONJ!

Zaključek open-air dogodka nas bo popeljal na štiri klubske večere na lokacije Metelkove. Naša ušesa in telesa se bodo utapljala v improvizaciji, vratolomnih in funky ritmih, jamajško nigerijskih vibracijah, mehkočutnih disko melodijah in še v marsičem.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply