4. državno prvenstvo v freestyle rapanju @ Festival Utrip

Predizbori 6.9. v Novi Gorici in 12.9. v Škofji Loki – Začela se je predprodaja vstopnic za Utrip

Saga o improviziranem rapanju iz glave oziroma freestylu se bo letos nadaljevala s 4. državnim prvenstvom, ki bo potekalo na Festivalu Utrip ob začetku 20. sezone Kluba K4 v Križankah 19. septembra. Tu se bo pomerilo 16 najodličnejših rimo-metalcev v deželi tej. Dvakrat po šest si jih bo mesto v finalu zagotovilo na predizborih 6. septembra v Novi Gorici in 12. septembra v Škofji Loki, pridružili pa se jim bodo še prvi štirje z zadnjega prvenstva. Pričakujemo lahko torej vrhunske raperske vratolomnosti prostega stila, ki jih bodo med posameznimi krogi še popestrili posebni gostje, ki se bodo razkrili le obiskovalcem Utripa. Vstopnice zanj so že na voljo na prodajnih mestih Eventima (www.eventim.si, išči: Utrip) – v predprodaji stanejo 12 EUR, na dan dogodka pa 18 EUR.

Državno prvenstvo je eden večjih in bolj prepoznavnih dogodkov na raperski sceni, ki je v preteklosti med zvezde izstrelil danes vsem dobro znana imena, kot so Trkaj, Zlatko in N’Toko. Glede na veliko zanimanje in število obiskovalcev preteklih prvenstev je dozorela odločitev, da se tekmovanje razširi v slovenski prostor ter s finalom zasede veliki oder ljubljanskih Križank, scenosled pa je naslednji:

1. predizbor: 6. september, Mostovna, Nova Gorica / DJ: Esco
2. predizbor: 12. september, Rdeča Ostriga, Škofja Loka / DJ: Esco
Finale: 19. september, Festival Utrip, Križanke, Ljubljana / DJ: Esco / Video: Fšk, Rasta

Na slednjem bo nastopilo najboljših šest z vsakega predizbora ter avtomatično uvrščeni prvi štirje tekmovalci s prejšnjega prvenstva Zlatko, Unknown, Pižama, King. Prijave za prvi predizbor v Novi Gorici se sprejemajo do vključno 4. septembra, na drugi predizbor v Škofji Loki pa do vključno 11. septembra na e-mail freestyle@klubk4.org ali na naslov Klub K4, Kersnikova 4, 1000 Ljubljana za Freestyle. Prijavnica s podrobnejšimi pravili tekmovanja je na voljo na http://www.klubk4.org/U3PPR/prijavnica_pravila.doc

Oba predizbora in finalni večer bodo potekali pod budnim očesom žirije in občinstva, ki bodo prispevali svoje glasove, s katerimi bomo dobili novega ali starega freestylerskega rap šampiona, ki ga čakajo bogate nagrade, seveda pa praznih rok ne bosta ostala tudi srebrni in bronasti:
1. nagrada: Snemanje videospota, mikrofon Shure SM58 – Anniversary edition, bon za 200€ v trgovini Madness, celoletna vstopnica za sezono 2008/2009 v Klubu K4.
2. nagrada: Mikrofon Shure SM58 – Anniversary edition, bon za 100€ v trgovini Madness, prost vstop na vse hiphop dogodke v sezoni 2008/2009 v Klubu K4.
3. nagrada: Mikrofon Shure SM58 – Anniversary edition, prost vstop na vse hiphop dogodke v sezoni 2008/2009 v Klubu K4.

Špela Verbič Miklič


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply