30. obletnica skupine Laibach

Delavski dom Trbovlje

V sklopu akcij in dogodkov, ki jih skupina Laibach pripravlja ob letošnji 30-letnici ustanovitve, se bo centralna prireditev zgodila v rojstnem kraju Trbovlje, kamor se Laibach vrača na ‘mesto zločina’, v znamenito stavbo Delavskega doma Trbovlje, kjer bo septembra rekonstruirala večdnevni in večpredstavnostni dogodek, ki ga je lokalna oblast davnega leta 1980 originalno prepovedala.

23. septembra ob 20h  bo v avli Delavskega doma Trbovlje otvoritev prostorske instalacije RDEČI REVIRJI ČRN KRIŽ. Razstava bo odprta do 20. oktobra 2010.  Spremljevalna razstava DOKUMENTI 1980 bo  postavljena v Slavčkovi sobi Delavskega doma,  poleg tega pa bo Laibach s prostorskimi intervencijami na območju Lafarge Cementarne Trbovlje, Termoelektrarne Trbovlje (TET II) in  na TV oddajniku Kum markiral širše območje svoje primarne duhovne zibelke.

24. in 25. septembra ob 20 h bo skupina izvedla dva koncertna nastopa v gledališki dvorani Delavskega doma, 26. septembra pa bo v živo predstavila še svojo interpretacijo Bachove Umetnosti fuge na kumskem TV oddajniku, če bodo vremenski pogoji naklonjeni.

24., 25. in 26. septembra bo v prostorih Delavskega doma potekal tudi tridnevni  Trboveljski simpozij (‘Past Perfect – Future Tense’), mednarodni seminar, ki bo, s pomočjo številnih udeležencev simpozija,  poskušal pojasniti kaj se je v preteklih 30. letih zgodilo s pojavitvijo skupine Laibach, z njeno razširitvijo v Neue Slowenische Kunst in z idejo NSK države, zakaj je sploh pri vsem skupaj šlo in kakšne so perspektive teh projektov v bodočnosti.

Dogodek nastaja v organizaciji Trbovlje Novomedijsko mesto ter Delavskega doma Trbovlje, v sodelovanju z  Galerijo Škuc, Ljubljana.

V sklopu akcij in dogodkov, ki jih skupina Laibach pripravlja ob letošnji 30-letnici ustanovitve, se bo centralna prireditev zgodila v rojstnem kraju Trbovlje, kamor se Laibach vrača na ‘mesto zločina’, v znamenito stavbo Delavskega doma Trbovlje, kjer bo septembra rekonstruirala večdnevni in večpredstavnostni dogodek, ki ga je lokalna oblast davnega leta 1980 originalno prepovedala. 23. septembra ob 20h bo v avli Delavskega doma Trbovlje otvoritev prostorske instalacije RDEČI REVIRJI ČRN KRIŽ. Razstava bo odprta do 20. oktobra 2010. Spremljevalna razstava DOKUMENTI 1980 bo postavljena v Slavčkovi sobi Delavskega doma, poleg tega pa bo Laibach s prostorskimi intervencijami na območju Lafarge Cementarne Trbovlje, Termoelektrarne Trbovlje (TET II) in na TV oddajniku Kum markiral širše območje svoje primarne duhovne zibelke. 24. in 25. septembra ob 20 h bo skupina izvedla dva koncertna nastopa v gledališki dvorani Delavskega doma, 26. septembra pa bo v živo predstavila še svojo interpretacijo Bachove Umetnosti fuge na kumskem TV oddajniku, če bodo vremenski pogoji naklonjeni. 24., 25. in 26. septembra bo v prostorih Delavskega doma potekal tudi tridnevni Trboveljski simpozij (‘Past Perfect – Future Tense’), mednarodni seminar, ki bo, s pomočjo številnih udeležencev simpozija, poskušal pojasniti kaj se je v preteklih 30. letih zgodilo s pojavitvijo skupine Laibach, z njeno razširitvijo v Neue Slowenische Kunst in z idejo NSK države, zakaj je sploh pri vsem skupaj šlo in kakšne so perspektive teh projektov v bodočnosti. Dogodek nastaja v organizaciji Trbovlje Novomedijsko mesto ter Delavskega doma Trbovlje, v sodelovanju z Galerijo Škuc, Ljubljana.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply