30. kolesarski maraton treh src

V Kolesarski sekciji Športnega društva Radenci tečejo zadnje priprave na osrednji in največji kolesarski dogodek v Pomurju in enega večjih v Sloveniji – jubilejni 30. kolesarski maraton Tri srca 2010.

Po tem, ko so v Kolesarski sekciji Športnega društva Radenci v idealnem vremenu pripravili 15. rekreativni kolesarski maraton Po Prlekiji startom in ciljem v Bio termah Mala Nedelja in pripravili 605 kolesarkam in kolesarjem iz vse Slovenije in tujine pravi kolesarski praznik, so v vrhuncu priprav na še en kolesarski praznik in dogodek – jubilejni 30. kolesarski maraton TRI SRCA, ki bo to nedeljo, 22. avgusta 2010.

30. rekreativni kolesarski maraton Treh src v Radencih bo v nedeljo, 22. avgusta 2010 s startom ob 10.00 uri izpred lovskega doma “Jež” v Radencih. Proge bodo tri – mali maraton na 27 km (2 vzpona), maraton Treh src na 70 kilometrski progi skozi lepe kraje in tudi vzpone po Radgonsko-Kapelskih goricah (7 vzponov), organizatorji pa ponujajo tudi zahtevno srednjo progo »Tri srca brez mehurčkov« na 54 km (4 vzponi). Vožnja bo do Orehovec – cca 2 km zaprta. Startnina bo znašala 20 €, v pred prijavah je bila nekaj cenejša – 16 €. Obe kolesarski prireditvi se vključujeta v prireditve Slovenija kolesari.

Vsi udeleženci jubilejnega 30. kolesarskega maratona Treh src bodo za plačano startnino 20 € dobili:

– kopalno brisačo Svilanit – OAZA,
– spominsko medaljo 30. jubilejnega RKM Treh src,
– brezplačne napitke Radenske na okrepčevalnicah in v startno ciljnem prostoru,
– topli obrok na cilju,
– kopanje v termah Zdravilišča Radenci s 50% popustom,
– bogat srečelov.

Pokali za najmlajše in najstarejše udeležence ter najštevilčnejšo ekipo.

Okrepčevalnice bodo v startno ciljnem prostoru v lovskem domu »Jež« v Radencih, Stavešincih, Stari gori, na Rožičkem vrhu in Očeslavcih. Časovna zapora na 70-kilometrski progi bo ob 12.30 uri – kolesarke in kolesarji bodo po tem času usmerjeni na progo 54- kilometrskega maratona »Tri srca brez mehurčkov«. Obe našteti progi sodita po težavnostni stopnji v kategorijo zahtevnih in izredno zahtevnih ter sta primerni za dobro in zelo dobro pripravljene kolesarje.

Start na vseh progah bo ob 10.00 uri, vožnja pa bo strnjena v dolžini dveh kilometrov. Na odseku proge startno ciljni prostor lovski dom »Jež« – Orehovci bo popolna zapora ceste, vsi udeleženci maratona so udeleženci v cestnem prometu in so dolžni upoštevati vse prometne predpise ter navodila policije in redarjev na progi. Zaradi velikega števila udeležencev jubilejnega 30. kolesarskega maratona Treh src se organizatorji posebej skrbno pripravljajo za kar najboljšo organizacijo prireditve: parkirišča bodo urejena v neposredni bližini startno ciljnega prostora, kritični odseki na progi pometeni in počiščeni, potek proge bo označen s talnimi označbami na vozišču in ponekod s smernimi tablami.

Po prihodu v cilj organizatorji napovedujejo tudi druženje kolesarjev in sproščeno vzdušje, srečelov, ki bo še posebej pisan in bogat. V startno ciljnem prostoru bo poskrbljeno tudi za servisno podporo, prodajo kolesarske opreme, bogato gostinsko ponudbo ter lep in izpolnjen dan v rekreaciji in druženju ob lepem jubileju te kolesarske prireditve.

» Radenska je podjetje, ki je s svojim proizvodnim programom ter poslovno filozofijo še posebej usmerjena v vzpodbujanje zdravega načina življenja. Šport, v katerem kolesarstvo predstavlja pomembno obliko aktivnosti zdravega načina življenja, Radenska podpira že dolgo, tako z organizacijo največjih kolesarskih prireditev pri nas, kot tudi s donacijami ter sponzorstvom kolesarskih klubov. Lepo je videti majice in ostala kolesarska oblačila v barvah Radenske po slovenskih in tudi tujih poteh. Upam in želim, da se bo naše druženje nadaljevalo še vrsto let,« je ob 30. kolesarskem maratonu Treh src povedal Zvone Murgelj, direktor družbe Radenska d.d. Radenci.

Organizatorji priporočajo nošnjo kolesarskih čelad!

Podrobnejše informacije o prireditvi – 30. kolesarskem maratonu Treh src so na voljo na spletnem naslovu www.kose-radenci.si, e-mail kose-radenci@gmail.si, Športno društvo Radenci, Radgonska cesta 10, 9252 Radenci; GSM 051 353 654 in 031 706 536.

V Kolesarski sekciji Športnega društva Radenci tečejo zadnje priprave na osrednji in največji kolesarski dogodek v Pomurju in enega večjih v Sloveniji – jubilejni 30. kolesarski maraton Tri srca 2010.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply