3.runda Rip Curl Women’s Pro Bells Beach

V tretji rundi Rip Curl Bells Beach na Rinconu so tekmovalke pričakale težke razmere z do 0,75 metra visokimi valovi in onshore vetrom. Organizatorji drugega eventa ASP Women World Toura so izkoristili te razmere, saj napoved za naprej ni bila ravno obetajoča.

Chelsea Hedges, bivša ASP prvakinja (2005) je v tretji rundi zasenčila vse ostale tekmovalke in si prisurfala najboljši rezultat dneva z 14.54  od 20 možnih točk in v 6.heatu premagala Rosanne Hodge. “Razmere so težke, res moraš izbrati pravi val, da lahko pokažeš kaj znaš, ” je komentirala Hedgesova. “Ulovila sem enega res dobrega. Večino časa sem sedela na surfu in čakala. Na srečo je zadostovalo. Na line-upu ne slišiš ničesar, tako da ne veš kaj se dogaja.”

Silvana Lima je bila v tretji rundi med boljšimi surferkami, premagala je novinko Nikito Robb in se uvrstila v četrtfinale. “Pogoji so podobni kot pri nas v Braziliji. Redko imamo perfektne valove,” je komentirala Lima. “Ampak je vseeno zabavno. Ni super, ni pa tudi tako slabo zunaj na valovih. Imaš veliko manvrskega prostora. Težko uloviš res dober val.”  Lima se bo v četrtfinalu pomerila z Hedgesovo.

Coco Ho, novinka ASP World Toura leta 2009 je v zadnjih trenutkih heata premagala novinko ASP Dream World  Toura Lee Ann Curren. “Res sem bila živčna, ” je komentirala Coco. “Razmere so res težke, na začetku sem naredila veliko napak, ker sem lovila valove enega za drugim. Mislim, da je bila ti šala za prvi april, ki mi ji je pripravila narava. Ampak imela sem srečo. Ujela sem tisti zadnji val in napredovala naprej.” Coco Ho se bo v četrtfinalu pomerila z Sally Fitzgibbons.

Stephanie Gilmore, vodeča trikratna ASP World prvakinja je preživela tesen boj z Tyler Wright, ki je najmlajša surferka, ki je kdaj zmagala kakšen elitni ASP event in je v preteklosti že premagala Stephanie. “Večinoma časa sem čakala na val,” je komentirala Stephanie. “ V heatu sva imeli res težke pogoje, obe sva bili razočarani. Obe sva naredili kar nekaj velikih napak. Takšen heat ti ne prinese samozavesti za nadaljevanje tekomovanja, ampak uspelo se mi je uvrstiti naprej in v četrtfinalu bom dala vse od sebe. ” Stephanie, ki je že dvakrat osvojila Rip Curl Pro, se bo v četrtfinalu spopadla z Rebecco Woods. “Rebecca je v super formi. Imela je nekaj dobrih valov in nekaj dobrih rezultatov. Upam, da bova imele v četrtfinalu boljše pogoje. Sem sproščena, malce nervozna, a to ni tak problem, saj me to žene naprej, da dam vse od sebe.”

V nadaljevanju tekmovanja se bosta v četrtfinalu najprej pomerili Coco Ho in Sally Fitzgibbons.

V tretji rundi Rip Curl Bells Beach na Rinconu so tekmovalke pričakale težke razmere z do 0,75 metra visokimi valovi in onshore vetrom. Organizatorji drugega eventa ASP Women World Toura so izkoristili te razmere, saj napoved za naprej ni bila ravno obetajoča. Chelsea Hedges, bivša ASP prvakinja (2005) je v tretji rundi zasenčila vse ostale tekmovalke in si prisurfala najboljši rezultat dneva z 14.54 od 20 možnih točk in v 6.heatu premagala Rosanne Hodge.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply