2009 MTB svetovni pokal

Prva tekma ta konec tedna v Južnoafriški republiki.

Zmagovalec svetovnega pokala v spustu Greg Minnaar bo začel boj za potrditev naslova, kar v svojem domačem kraju. Velikana gorskega kolesarjenja Sam Hill in Brendan Fairclough ( oba Specialized ) bosta nedvomno imela dosti za pokazati. Tekmo v Južni Afriki bosta začela na Specialized Demo 8 kolesih, nekaj se pa šušlja da bi Specialized izdelal povsem nova kolesa za Monster Energy duo. Po vseh treningih izven sezone, sedanji svetovni prvak Gee Atherton poroča, da se pripravlja na zmago v letošnjem svetovnem pokalu. Fabien Barell, nekdanji svetovni prvak si je poškodoval kolenske vezi in bo najverjetneje izpustil vsaj začetek svetovnega pokala.

Nastop Rachel Atherton v ženskem spustu je še vedno vprašljiv, ker je imela nesrečo na treningu v ZDA. Tudi če bo zamudila prvi krog svetovnega kupa, je njena sposobnost takšna da še vedno lahko odnese lovoriko na koncu sezone. Tracy Moseley in Sabrina Jonnier imata drugačne načrte!

V 4krosu, bo Geejev brat Dan Atherton pogledal skozi ogenj bolečine lanskega leta, ko je zaradi napake v prvem krogu tekmovanja v Mariboru izgubil naslov. To leto se bodo v tekmo za naslov, poleg njega pognali tudi Jared Graves, Filip Polc, Mickal Prokop, ter zmagovalec svetovnega pokala in svetovni prvak španec Rafael Alvarez de Lara Lucas.

V Pietermaritzburgu bo od Slovencev nastopila le Blaža Klemenčič (Felt International MTB Team). Minuli konec tedna se je poskusila na dirki južnoafriškega pokala na istih progah in zasedla 9. mesto z zaostankom nekaj manj kot 19 minut za zmagovalko, Majo Wloszowsko.

Prva tekma svetovnega pokala v gorskem kolesarjenju Nissan UCI World Cup 2009 bo ta konec tedna v Pietermaritzburgu, Južnoafriška republika. Tekmovalci bodo nastopili v spustu, olimpijskem krosu & 4krosu.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply