1605 Dan Elektronike

Ob 14:00, Križanke, Ljubljana

Po večletnem izvajanju nadzorovanih skupinskih terapij na različnih lokacijah doma in v tujini postaja Glasbena terapija 1605 priznana metoda osvobajanja telesa, razvnemanja počutja, podiranja kompleksov in razuzdanja misli poslušalcev.   

Terapija 1605 odpravlja zatrdelost in bolečine v sklepih, vzpostavlja ravnovesje v telesu, blaži stres in vpliva na izboljšanje razpoloženja. Terapija, ki je preizkušena, nežna in varna vzpodbuja občutek ekstaze in samozdravilne procese. Glasbeni in vizualni impulzi sprožajo divjanje hormonov, pošiljajo sunke energije in vibracij ter povsem preplavijo človeško telo. Vsako celico napolnijo s strastjo, poželenjem, užitkom in pospešijo utrip srca. Terapija 1605 se izvaja 15 ur, nepretrgoma. Stalno stopnjuje dražljaje, ki stimulirajo moč svobode, strasti in nagajivosti.

Tudi v četrti izdaji Dneva elektronike bo primarno glasbeno doživetje sinhronizirano z optičnimi stimulacijami v obliki sedaj že zelo prepoznavnih nadrealističnih kreatur oblikovalskega kolektiva Subtotal, ki bodo tokrat zaživele v zgodbi z naslovom Subtotal goes woodwood. Vsa ta humanoidna favna je sicer plod kreativnega razmišljanja in umetniškega ustvarjanja Gregorja Žaklja in Jara Jelovca, ki se jima bo kot gost v dinamični komponenti predstave v Križankah spet pridružil VJ Rasta.

Umek
Kot programski selektor se je pri izbiranju nastopajočih na letošnjem prazniku elektronske glasbe v Križankah še bolj kot doslej osredotočil na svežino idej, ki navdihujejo njihove izdaje. S tem pa sledi osnovni ideji založbe 1605, s katero se je v minulem letu še bolj utrdil kot promotor svežega zvoka in podpornik mladih kreativnih glasbenikov. Po uspešnem letu nič-devet (drugi najbolj iskan avtor v spletni glasbeni trgovini Beatport, tretji tehnodidžej na reprezentativni lestvici najbolj priljubljenih didžejev na svetu DJ Mag Top 100 DJs, odmevna turneja po Avstraliji in ZDA) je za Umekom že tudi prvi vrhunec nove sezone, nastop v areni Carla Coxa na festivalu Ultra Music v sklopu Zimske glasbene konference v Miamiju, pred njim pa dolgo vroče poletje, v katerem bo intenzivno ordiniral tudi pri kockastih sosedih.

Christian Smith
Član legendarne naveze Smith & Selway, ki je naše meridiane osvojila nekje v začetku tisočletja, doživlja v zadnjem času pravi kreativni preporod, ki ga je odlično iztisnil tako v serijo alternativnih klubskih hitov kot prvo kompilacijo v seriji Platform na založbi Renaissance, ki ga je zopet izpostavila širšemu krogu ljubiteljev plesnoelektronske glasbe. Žanrsko izmuzljivi Šved, ki že nekaj časa živi in ustvarja v Braziliji, je mojster spajanja energije prvinskega tehna s toplo melodiko, ki njegov glasbeni izraz subtilno vleče proti hišnim ritmom in progresivi.

Sebastien Leger
Francoski glasbenik, ki se rad pošali, da predstavlja popolno glasbeno antitezo globalnega popzvezdnika Davida Guette, je unikaten spoj klasične glasbene vzgoje in ljubezni do temačnega klubskega podzemlja. Le-tega je osvojil kot mojster tehna, z vrhunskim albumom Planets napovedal vzpon Deadmau5a in njegovih številnih satelitov, s himnami Bambou, Hypnotized, Aqualight in priredbo legendarnega Jaguarja pa Detroit in Chicago pripeljal v nov milenij. K nam se vrača na krilih svežega hita Balkanmaniac, v katerem je s svojim izrednim občutkom za aranžiranje spojil klubsko elektroniko in balkanski melos.

Nic Fanciulli

Tehnološko izjemno osveščeni sodelavec založb Global Underground in Renaissance ter soborec Jamesa Zabiele v projektu One+One osvaja sceno postopno, vztrajno širi krog navijačev in je vedno korak pred trendi. Čeprav še ni ustvarl izrazitega srednjetočnega hita, ali pa ravno zato, je ljubljenec didžejev in klubskega podzemlja, ki prisega na avantgardo in sveže ideje. Lani ga je k sodelovanju v svoj studio povabil glasbeni guru Dubfire, odlično pa zveni tudi v tandemih Skylark in Buick Project (nominacija za grammyja), v katerih sodeluje z Andyjem Chatterleyem.

Alan Fitzpatrick
Sodelavec didžejev kot so Dubfire, Fergie, Nic Fanciulli, John Digweed, Carl Cox, Adam Beyer, Steve Angello in Slam prisega na tehno in teh-house zgodbe za velike arene, čeprav se odlično znajde tudi v podzemlju. V Križankah bo predstavi tudi nekaj gradiva s svojega prihajajočega novega albuma, ki bo izšel na Beyerjevi založbi Drumcode.

DJs
– Umek (1605)
– Christian Smith (Tronic)
– Sebastien Leger (Mistakes music)
– Nic Fanciulli (Saved)
– Alan Fitzpatrick (8 Sided Dice Recordings)
– Reset Robot (Roomba Music, Sci+Tec)
– Tomy DeClerque (1605, Flow Management)
– Spektre (1605, Craft Music, Blufin)
– Dave Vega (Klang Elektronik / Robert Johnson)
– Piatto (1605, Italo Business)
– Loco & Jam (1605, Rekluse, MB Elektronics)
– Matthew Hoag (Dice Man)
– Royter & Fedja (IntoSomethinG)

Art / Razstava 1605
– Subtotal (www.subtotal.nu)

VJ
– VJ Rasta on the mouse (www.vjrasta.tv)

Infofon:

Nina: +386 (0) 40 427 153

Partybus
Rok: +386 51 828 632
WEB: www.djslo-forum.com
E-MAIL: partybus@djslo-forum.com

Vstopnina

– 25 eur (na dan dogodka – vključuje tudi vstop v klub InBox)
– 22 eur (predprodaja – Križanke, Eventim)
– 20 eur (klub InBox)

Tudi v četrti izdaji Dneva elektronike bo primarno glasbeno doživetje sinhronizirano z optičnimi stimulacijami v obliki sedaj že zelo prepoznavnih nadrealističnih kreatur oblikovalskega kolektiva Subtotal, ki bodo tokrat zaživele v zgodbi z naslovom Subtotal goes woodwood. Vsa ta humanoidna favna je sicer plod kreativnega razmišljanja in umetniškega ustvarjanja Gregorja Žaklja in Jara Jelovca, ki se jima bo kot gost v dinamični komponenti predstave v Križankah spet pridružil VJ Rasta.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply