13. Mednarodni festival Jazz Cerkno´08 – 3. dan

Trinajsta, "šekasta" obletnica našega in vašega festivala prinaša, tako kot se šika, obilo prav takšne muzike. Prisluhnite nepravilnim ritmom, nenadnim zasukom, nemogočim združitvam, nekonvencionalnim glasbilom, vpenjanjem raznorodnih tradicionalnih godb v improvizacijo in kar je še sočnih glasbenih domislic, ki so jih naši poslušalci že vajeni.

Festival Jazz Cerkno bo svoje siceršnje smernice in posebnosti letos še nadgradil in poglobil. Znova širijo "področje borbe", saj letos gostijo nekaj izvajalcev iz dežel, ki se doslej niso predstavile na festivalu. Obeta se tudi več koncertov zasedb s slovenskimi ustvarjalci, kar je že tako stalnica festivala, tokrat pa bodo vse tovrstne zasedbe sad mednarodnih sodelovanj.

Letošnji Jazz Cerkno se ponaša tudi s pestrim spremljevalnim programom; poleg sobotnega popoldanskega koncerta bodo pripravili zdaj že tradicionalno tolkalsko delavnico pod vodstvom strokovnjaka za afriške (in tudi arabske) ritme Nina Mureškiča, fotografsko delavnico pod mentorstvom Žige Koritnika, našega tudi v tujini uveljavljenega glasbenega fotografa, ter delavnico Divja hrana, ki jo bo vodil Dario Cortese.

PROGRAM:

Četrtek, 15. maj, ob 18:00
(glavni oder)

* European Movement Jazz Orchestra (SLO, PORT, NEM/SLO, PORT, D) – dirigent: Izidor Leitinger
* Manuel Mengis Gruppe 6 (ŠVI, CH) 19:30h
* Lovro Ravbar Sextet (SLO) 21:00h

Petek, 16. maj, ob 20:00 (glavni oder)

* Damir Imamović Trio (BiH)
* Z. Kaučič / S. Türköz / G. Maier (SLO, ŠVI, ITA/SLO, CH, I) 21:30h
* Bojan Z Trio (FRA, NIZ/F, NL) 23:00h

Sobota, 17. maj, ob 20:00 (glavni oder)

* Caetitu (BRA, VB, NEM/BRA, GB, D)
* Paolo Angeli / Antonello Salis (ITA/I) 21:30h
* Han Bennink Trio (NIZ, ITA/NL, I) 23:00h

Dodatni program:

Sobota, 17. maj, ob 17:00 (gl. šola)

* Ivo Perelman / Dominic Duval (BRA, ZDA/BRA, USA)

15. – 17. maj – razna prizorišča

* delavnica glasbene fotografije
Jazzy-ga!”: Žiga Koritnik (SLO)
* delavnice Divja hrana – Dario Cortese (SLO)
* tolkalska delavnica – Nino Mureškič (SLO)

Trinajsta, “šekasta” obletnica našega in vašega festivala prinaša, tako kot se šika, obilo prav takšne muzike. Prisluhnite nepravilnim ritmom, nenadnim zasukom, nemogočim združitvam, nekonvencionalnim glasbilom, vpenjanjem raznorodnih tradicionalnih godb v improvizacijo in kar je še sočnih glasbenih domislic, ki so jih naši poslušalci že vajeni.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply