13. festival Zmaj ‘ma mlade

Od 11. avgusta do 12. septembra bo v Postojni potekal 13. poletni kulturni festival Zmaj ‘ma mlade, ki ga organizira Zveza društev Mladinski center Postojna pod pokroviteljstvom Kluba študentov občina Postojna in Pivka in občine Postojna. Festival je kolaž različnih kulturnih dogodkov, ki jih združuje v festival namen organizatorja s kakovostnimi prireditvami izboljšati kulturno ponudbo mesta poleti.

Prireditev je edina poletna kulturna in zabavna stvar v centru mesta. Prireditve na festivalu so, razen ene, brezplačne. Odvijajo se na različnih prizoriščih v Postojni, glavni oder pa je postavljen v samo središče mesta na parkirišče pred PTC Primorka.

Festival Zmaj ‘ma mlade ljubiteljsko in prostovolno organizira kopica entuziastov, ki verjame, da bi bila Postojna brez festivala Zmaj ‘ma mlade pusta in brez svoje prave poletne turistične podobe. Prav to je gonilo v ustvarjanju ene največjih in najodmevnejših prireditev na pivškem, kljub pomanjkanju posluha lokalnega gospostva za pomoč pri izvedbi festivala.

Festival se bo pričel s koncertom francoske skupine La Scaña del Domingo, obiskovalce pa bodo med drugim zabavali še Zablujena generacija, Bohem, Tekochee Kru in Demolition Group. Ob številnih drugih prireditvah in predstavah bosta na ogled tudi monokomediji Čefurji raus in Za znoret, festival pa se bo zaključil z razstavo utrinkov s festivalskega dogajanja.

13. poletni kulturni festival Zmaj ‘ma mlade organizira Zveza društev Mladinski center Postojna pod pokroviteljstvom Kluba študentov občina Postojna in Pivka in občine Postojna. Festival je kolaž različnih kulturnih dogodkov, ki jih združuje v festival namen organizatorja s kakovostnimi prireditvami izboljšati kulturno ponudbo mesta poleti.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply